Ce au pățit doi români care aveau grijă de o bătrânică în schimbul apartamentului

Ce au pățit doi români care aveau grijă de o bătrânică în schimbul apartamentului
Foto simbol: Pixabay

Doi români au încheiat un contract, în 2005, cu o bătrânică prin care se angajau să aibă grijă de ea în schimbul apartamentului în care locuia. Totul a decurs bine timp de 18 ani de zile, când s-a întâmplat ceva la care nimeni nu se aștepta.

Metodă de obținere a unei locuințe

O metodă prin care oamenii pot obține un apartament sau o casă este să aibă grijă de vârstnicul care locuiește acolo, iar după ce acesta se va stinge din viață, tinerii vor rămâne cu apartamentul, iar vârstinicul se va asigura că va avea cine să îi poarte de grijă, conform Cancan.

Există un contract de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct viager, dar cei care vor să întocmească un astfel de contract trebuie să aibă în vedere că se expun la multe riscuri, la fel cum a făcut și familia din Cluj-Napoca.

Ce a făcut bătrânica

În 2005, familia a încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu drept de uzufruct viager și clauză de întreținere. După 18 ani, bătrână de care aveau grijă a deschis un proces prin care a cerut instanței să constate că acel contract, în care este menționată suma de 20.000 de euro, este o donație mascată și că ea nu a primit banii de la familia care o îngrijea.

Dar, ea a cerut revocarea donație pentru a putea redeveni proprietara aparatamentului, lăsând cei doi clujeni fără casă. Aceștia au fost de acord cu cerințele femeii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`