Ministerul Educației: Înscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022-2023 încep în 30 mai

Publicat: 04 05. 2022, 14:56
Actualizat: 04 05. 2022, 15:45

Ministerul Educației, a anunțat miercuri că părinții își vor putea reînscrie copii la grădiniță începând cu data de 16 mai, iar înscrierea celor care trec pragul grădiniței pentru prima dată, se va face începând din 30 mai.

Părinții își pot înscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță

Pentru anul școlar 2022-2023, începând cu data de 16 mai, părinții își pot reînscrie copiii cu vârste între 3 și 5 ani la grădiniță. Totodată,  data de 30 mai este alocată înscrierilor pentru cei care sunt înscriși prima dată.

Prima oară se primesc dosarele pentru reînscrieri, după care se va continua cu  înscrierile la grupa mică.

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Florian Lixandru, a declarat că “Dosarele pentru înscrierea copiilor la grupa mică pot fi depuse începând cu data de 30 mai, iar în data de 16 mai se pot depune actele pentru reînscrierea copiilor ce urmează să intre în grupele mijlocie și mare”,  pentru Edupedu.ro.

“Am trimis semnat deja nota și urmează să o trimitem azi sau mâine către inspectoratele școlare. Condițiile de înscriere sunt neschimbate față de anii trecuți. În limita locurilor disponibile și copiii de 2 ani pot fi înscriși la grădiniță,” subliniază secretarul de stat în ministerul Educației.

Criteriile generale de departajare, pentru grădiniță

Criteriile generale de departajare sunt următoarele:

  • existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
  • existența unui document care dovedește că un copil este orfan de un singur părinte;
  • existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă;
  • existența unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Cât despre documentele necesare, părinţii pot trimite unităţii de învăţământ şi prin fax, poştă electronică sau telefonic, informațiile cerute, date privind solicitantul, sau copilul, în ceea ce privește planificarea de depunere a  dosarelor, potrivit hotnews.ro.