Înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice continuă, luni, în regiunea Centru. Vineri, banii pentru Nord-Vest s-au epuizat în două minute

Înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice continuă, luni, în regiunea Centru. Vineri, banii pentru Nord-Vest s-au epuizat în două minute
Foto simbol: Pixabay

Continuă înscrierea persoanelor fizice în programul Casa Verde Fotovoltaice în cursul zilei de luni, începând cu ora 10:00.

Continuă înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice

Această etapă de înscriere vizează regiunea Centru, ce cuprinde judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, scrie rador Radio România.

Pentru această sesiune, Administraţia Fondului de Mediu a alocat un buget de peste 280 de milioane de lei. Vineri, cei aproape 275 de milioane de lei alocaţi Regiunii Nord-Vest au fost rezervaţi integral, în doar două minute, de peste 9000 de persoane.

Programul asigură o finanţare de maximum 30.000 de lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice, dar şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice.

Pentru a primi ajutorul de la stat, beneficiarii trebuie să aibă o contribuţie proprie de 3.000 de lei, a declarat la RRA ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Săptămâna aceasta, de luni până vineri, sunt programate sesiunile dedicate celorlalte regiuni de dezvoltare, iar pe 9 octombrie, cea pentru unităţile de cult din toată ţara.

Ce documente sunt necesare înscrierii

Luni are loc o nouă sesiune de înscrieri, de data aceasta pentru persoanele din Regiunea Centru.

Cei care se înscriu trebuie să aibă un act de identitate valabil, certificatele de atestare fiscală, extrasul de carte funciară și copia cărții funciare colective.

La final, în jur de 70.000 de familii vor beneficia de finanțare prin cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice”, având în vedere bugetul record de anul acesta, de 2 miliarde de lei.

În cazul în care vă doriți să instalați panouri solare veți fi obligaţi să montați şi baterii pentru stocarea energiei electrice. Pentru această cheltuială, statul oferă în plus 10.000 de lei faţă de anul trecut.

Cei care doresc să monteze panouri fotovoltaice cu fonduri de la stat, trebuie să depună actul de identitate, extrasul de carte funciară şi certificatul fiscal care să ateste că nu au datorii. Toate aceste documente trebuie încărcate în aceeaşi aplicaţie folosită în anii precedenţi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`