Înmatriculările de mașini în Bulgaria ar putea fi limitate: Vezi care este inițiativa Poliției Rutiere!

Înmatriculările de mașini în Bulgaria ar putea fi limitate: Vezi care este inițiativa Poliției Rutiere!
Foto: B1 TV

Reprezentanții Direcției Poliției Rutiere au propus un proiect de lege prin care să limiteze înmatriculările din statele europene. Potrivit comisarului Florin Catană, invitatul emisiunii B1, viața e frumoasă!, șoferii români care își înmatriculează mașinile în Bulgaria, sau orice alt stat care face parte din Uniunea Europeană nu vor putea să circule cu autovehiculele în România mai mult de 90 de zile.

Întrucât autoturismele cu numere bulgărești sunt foarte greu de identificat în cazul în care sunt implicate în accidente rutiere, Poliția Rutieră dorește să faciliteze această problemă.

Inițiativa poliției propune ca mașinile să fie introduse într-o bază de dată administrată de Poliția Română, după care, pe parcursul anului, baza de date să fie verificată ori de câte ori un autovehicul va fi oprit în trafic.

În cazul în care șoferii vor refuza să-și înmatriculeze mașinile în România, cea mai indicată variantă, conform lui Florin Catană, ar fi ca poliția să ridice plăcuțele și actele vehiculului și transmiterea lor către autoritatea de înmatriculare din țara în care a fost inițial înregistrată.

Proiectul este deocamdată în faza incipentă și urmează să fi înaintat Parlamentului, pentru a fi dezbătut și votat.

Fără numere de Bulgaria

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`