Bomboanele de Ziua Îndrăgostiților sunt pline de E-uri, avertizează InfoCons, în urma unui studiu realizat. Experții au constatat că produsele tip cutii cu bomboane, trufe, praline și bomboane cu ciocolată găsite pe piața din România au până la 10 E-uri.
InfoCons înaintat alerta, după analiza a 126 de produse ce se găsesc pe rafturile din magazinele românești.
În ceea ce privește tipurile de aditivi alimentari, toate produsele înaintate studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ), potrivit m.dcnews.ro.
Lista de E-uri realizată de InfoCons, în urma studiului: E476 (Poliricinoleatul de poliglicerina), E1103 (invertaza), E420 (sorbitol), E500 (carbonat de sodiu), E471 (mono și digliceridele acizilor grași), E 503 (carbonat de amoniu), E163 (antocianii), E501 (carbonat de potasiu), E492 (sorbitan tristearat), E162 (betaina), E100 (curcumina), E524 (hidroxid de sodiu), E120 (carmin), E 270 (acid lactic), E 160a (alfa caroten), E 160c (capsatina) E 202 (sorbat de potasiu), E 406 (agar), E 466 (carboximetil celuloza), E 150a (caramel), E 220 (dioxid de sulf), E 341 (fosfat de calciu), E 414 (guma de acacia), E 153 (carbine vegetal), E 904 (shellac).
Studiul prezintă și o analiză amănunțită a ingredientelor principale și astfel, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă