Infectarea cu SARS-CoV-2 în interiorul familiilor. De ce există membrii care reușesc să nu ia COVID-19, chiar dacă locuiesc în aceeași casă cu persoanele pozitive

Infectarea cu SARS-CoV-2 în interiorul familiilor. De ce există membrii care reușesc să nu ia COVID-19, chiar dacă locuiesc în aceeași casă cu persoanele pozitive

De la debutul pandemiei, în 2020 și până în prezent, știm că noul coronavirus este extrem de contagios, răspândindu-se cu rapiditate. Totuși, se poate întâmpla ca unii dintre membrii familiei să contacteze virusul și să aibă COVID-19, în timp ce alți membrii ai familiei, din aceeași casă, să rămână negativi.

Managerul Institutului Marius Nasta din București, Beatrice Mahler a explicat că sunt două situații în care acest aspect a fost semnalat, fiind vorba fie de persoane asimptoatice, care nu sunt testate în baza definiției de caz, fie de persoane cu o imunitate mai bună, care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor.

De ce nu se transmite noul coronavirus la toți membrii familiei

Medicul de la Institutul Marius Nasta a explicat, la Digi 24, că este vorba despre două motive ce ar putea conduce la protejarea unor persoane din familie. Pe de-o parte este vorba despre persoanele care nu dezvoltă simptome și nu sunt testate în baza definiției de caz, motiv pentru care ele nu știu dacă au avut sau nu.

Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat”, a precizat Mahler, pentru sursa citată mai sus.

Totuși, există și o adoua cateogrie de persoane, cei care au o imunitate bună și care reușesc să nu contacteze noul coronavirus.

Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a precizat ea.

Nu trebuie să ne bazam doar pe sistemul imunitar

Medicul Beatrice Mahler, de la Institutul Marius Nasta din București a explicat faptul că sistemul imunitar nu este o constantă permanentă în viața oamenilor, iar aceștia nu trebuie să se bazeze doar pe imunitatea naturală în lupta cu noul coronavirus.

Ce trebuie să reținem însă este că sistemul imunitar nu este constantă permanentă în viața noastră, el variază foarte mult în funcție de factori externi, de stres, de modul în care ne alimentăm, de respectarea orelor de somn. Or, dacă aceste lucruri se modifică de la o săptămână la alta, și răspunsul imun al organismului nostru față de orice boală, față de orice infecție se modifică. Prin urmare, nu trebuie să ne bazăm pe imunitatea naturală, ci trebuie să găsim soluții – și vaccinul este o soluție – să stimulăm imunitatea și să ajutăm formarea de anticorpi în organism specifici bolilor cu care riscăm să ne întâlnim”, a precizat Beatrice Mahler, potrivit sursei citate mai sus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot
13:18 - Scandal la Episcopia Sălajului: Vicarul instituției, reținut după ce ar fi furat din vistierie o sumă uriașă de bani
12:54 - Pensionarii care vor primi o pensie mai mică sau deloc în noiembrie. Ce spune Casa de Pensii despre aceste cazuri