Indicatorul de dezvoltare al României, mai mare decât cel al Ungariei / Ce arată datele oficiale ale UE

Indicatorul de dezvoltare al României, mai mare decât cel al Ungariei / Ce arată datele oficiale ale UE
Cluj-Napoca, România. Foto simbol: Pixabay

Indicatorul de dezvoltare al României este mai mare decât cel al Ungariei, susține presa de la Budapesta, care citează datele oficiale ale UE.

Eurostat a confirmat miercuri, 11 octombrie, la jumătate de an de la publicarea datelor preliminare, că PIB-ul pe cap de locuitor din Ungaria a fost de 76,6% din media UE, în timp ce în România a fost de 76,7%.

Astfel, România a depășit Ungaria în privința indicatorului de dezvoltare.

România a surclasat Ungaria în privința indicatorilor economici

În timp ce Ungaria a recuperat rapid decalajul față de media UE în ultimii 10 ani, România a recuperat diferența și mai rapid.

Acum 10 ani, România avea un PIB pe cap de locuitor de 54,6% și se va apropia de 77%, cu 22 de procente mai mult.

În privința aceluiași indicator, după Ungaria se află Letonia, Croația, Slovacia, Grecia și Bulgaria. Potrivit ritmului de recuperare a decalajelor nu este exclus ca Lituania și Croația să depășească economia maghiară.

Economistul Ákos Péter Bod, fost guvernator al băncii centrale și contributor Portfolio, a scris că se așteaptă ca România să avanseze, pe fondul recesiunii economiei maghiare de anul acesta, potrivit Libertatea.

O altă publicație străină notează că media UE nu reprezintă nivelul țărilor occidentale precum Germania, Suedia sau Austria. Țările se află la un nivel de dezvoltare mai mare decât media UE, iar când se calculează media UE, țările din sud și est trag în jos cifrele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`