Încotro se îndreaptă HoReCa din România? Factură de 1246 de lei la o masă pe litoral
Din ce în ce mai mulți oameni sunt de părere că litoralul românesc este grav afectat de faptul că turiștii români nu mai doresc să susțină afacerile și unitățile de cazare locale. Totodată, nici în Deltă lucrurile nu stau mai bine.
Totul s-a scumpit în România cu 40 – 50%, în timp ce în Turcia, Grecia sau Bulgaria prețurile nu au explodat în aceeași măsură.
De ce moare HoReCa din România
Un turist a postat un bon de la o masă, de 1200 de lei, și o postare în care critică haosul de la noi din țară.
„În Delta bate vântul, pe litoral abia găsești un sezlong ocupat, iar la zona de cearceafuri în loc de 100 de inși mai sunt 20. Jumătate dintre cârciumile de fițe s-au închis în orașele mari.
Când ceri 100 de lei parcare pe zi pentru o masină care nu valorează mai mult de 5000 lei, 10 euro pe un fel de mâncare care constă în niște cartofi congelați prăjiți și o bucată de carne aruncată pe un grătar, și pe un sezlong chiria pe zi mai mult decât costă să ți-l iei de nou, meriți să fii în moarte clinică.
Nu vorbesc despre servicii, despre toxiinfecție alimentare și calitatea cazarilor, dar și modul cum interacționează personalul cu tine.
Până și cei mai slinoși cocalari s-au dus în Grecia sau Bulgaria, lăsând loc doar țăranilor din Cucuruzu cu „voucher” de vacanță să mai mențină artificial în viață industria noastră de turism de pe litoral.
Noroc cu aia care mai merg la Mamaia sa spargă câteva sute de euro pe weekend, pentru că asta a mai rămas din litoralul românesc, o destinatie de weekend.
Natural, când nu te adaptezi și persiști în prostie și mizerie, mori.
Așa că țărână ușoară, HoReCa litoral 2022 si-apoi!”, a transmis un turist, potrivit stiridecluj.ro