Incident uluitor la Baia Mare. O vânzătoare a fost lovită de o femeie, căreia îi ceruse să poarte masca în magazin (VIDEO)

Incident uluitor la Baia Mare. O vânzătoare a fost lovită de o femeie, căreia îi ceruse să poarte masca în magazin (VIDEO)
FOTO: Pixabay.com

Un moment uluitor s-a petrecutluni, într-un magazin din Baia Mare, unde o vânzătoare a fost plesnită de o femeie, căreia i-ar fi reproșat că nu poartă mască de protecție.

O vânzătoare a fost lovită de o femeie, căreia îi ceruse să poarte masca în magazin

Totul a început când o femeie a intrat în magazin, pentru a plăti ceea ce par a fi o serie de facturi. Una dintre vânzătoare i-a cerut cu insistență clientei să respecte regulile de siguranță sanitară și să își pună masca de protecție pe față.

Cum femeia a refuzat să își pună masca, vânzătoarea nu a mai vrut să o servească și i-a întins facturile. În replică, clienta a plesnit-o și a părăsit magazinul în grabă, înainte ca echipele de intervenție să își facă apariția la fața locului.

„Polițiștii s-au sesizat cu privire la imaginile apărute în articolul dvs. Se efectuează verificări urmând a se lua măsurile legale care se impun”, ne-a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, pentru actualmm.ro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Autoritățile îndeamnă populația să respecte regulile de siguranță sanitară

România a ajuns la38.139 de cazuri confirmate de COVID-19, iar numărul mare de îmbolnăviri depistate în ultima vreme a fost pus de mulți pe seama faptului că o anumită parte a populației nu respectă regulile de siguranță sanitară. De altfel, chiar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență cu rang de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, îndemna cetățenii să le atragă atenția celor care refuză să poarte mască sau încalcă alte măsuri de protecție.

Întrebat de Irina Petraru, în direct pe B1 TV, ce mesaj le transmite românilor,Raed Arafata răspuns: „Eu aș zice următorul lucru. Noi ne-am așteptat la creșteri după începerea relaxărilor, dar noi am rugat populația să respecte unele reguli compensatorii de prevenire. De la mască, la evitarea locurilor aglomerate, respectarea unor reguli de distanțare fizică – toate aceste aspecte contează foarte mult pentru ca relaxarea să nu aibă un impact major și o creștere importantă a cazurilor. La ce vedem în acest moment, creșterea numărului, apariția unor focare, plus bineînțeles creșterea numărului de cazuri din secțiile de terapie intensivă, normal că aceste lucruri sunt îngrijorătoare și modul în care putem să prevenim ca acest lucru să se perpetueze este implicarea populației în respectarea regulilor. Aici este un parteneriat între noi și omul de rând, populația în general. Dacă populația respectă regulile și fiecare își face treaba lui, există o șansă bună să oprim creșterea cazurilor și să trecem către o situație mai favorabilă. Dacă ignorăm și ascultăm mesajele negaționiste și mesajele care încurajează tinerii, populația să nu respecte regulile, cum am văzut o campanie care a fost recent difuzată pe rețelele sociale, riscul real este să scăpăm de sub control situația și să crească numărul cazurilor într-un mod exponențial. Deci, la acest moment, totul depinde de fiecare dintre noi, să respectăm regulile. Nu există restricții, după cum vedeți, adică au rămas câteva. Majoritatea lucrurilor s-au relaxat, dar de la început am zis că relaxarea trebuie compensată cu măsurile de prevenire. Nu respectăm măsurile de prevenire, atunci relaxarea poate să aibă un impact prin a crește numărul cazurilor și, mai ales, impactul asupra sistemului sanitar”.

Raed Arafata îndemnat cetățenii să le atragă atenția, „în mod politicos”, persoanelor care nu respectă regulile de siguranță sanitară. Referitor la cei care nu ascultă mesajele autorităților, el a spus: „Aici cred că este problema, că noi nu cerem altuia să respecte regulile, când știm că nu numai că nu o respectă, dar ne pune și viața noastră în risc și în pericol. Deci într-un magazin, dacă intră cineva fără mască și refuză să poarte mască, magazinele mari cel puțin știu că au măști și distribuie măști, dar pentru cei care n-au, dacă o persoană nu vrea să poarte mască, există personal de pază, poate să-l poftească afară. Trebuie să se respecte aceste reguli. În mijloacele de transport în comun, dacă o persoană nu respectă, în mod politicos trebuie atrasă atenția ei, să respecte regulile și să poarte mască. Nu trebuie să fie lăsată să urce în transportul public în comun o persoană fără să aibă mască, și să fie purtată corect, nu pe bărbie, trebuie să acopere nasul și gura. Acestea sunt regulile – suntreguli de bază, reguli simple, nu sunt atât de complexe, nu trebuie să se facă o instruire specială pentru ele, dar totul este despre conștiință și despre respectarea acestor reguli, pentru a ne proteja și a-i proteja mai ales și pe ceilalți”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`