Incident la o secție de vot din Tecuci: O femeie i-a dat soțului buletinele de vot. Motivul invocat de aceasta

Incident la o secție de vot din Tecuci: O femeie i-a dat soțului buletinele de vot. Motivul invocat de aceasta
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cercetări pentru fraudă la vot, după ce o femeie i-a dat soțului buletinele de vot, pe motiv că ea nu ar ști să citească.

Soțul femeii este acum cercetat pentru fraudă la vot. Președintele secției de votare a fost cel care l-a văzut pe bărbat că avea șapte buletine de vot, iar soția lui doar 3, chiar dacă au intrat în cabine fiecare cu câte cinci buletine.

Cercetări pentru fraudă la vot, după ce o femeie i-a dat soțului buletinele de vot

„Din cercetările efectuate a rezultat faptul că femeie respectivă i-ar fi dat soțului pe ascuns două buletine pentru a vota în locul ei, motivând că ea nu știe să citească”, a transmis Poliția Galați, potrivit Adevărul.

Un alt incident a avut loc tot în Galați, după ce „unor votanți le-ar fi fost înmânate de către membrii comisiei de votare în loc de cinci buletine de vot, la câte ar fi avut dreptul, un număr de șapte sau opt buletine de vot. În cauză se fac verificări pentru identificarea persoanelor”. Autoritățile au fost anunțate de un bărbat din comuna Drăgănești, Galați.

Până la ora 16:00, românii au ieșit la vot în proporție de 32,17% în cazul alegerilor locale, respectiv de 33,53% în cazul alegerilor europarlamentare.

La alegerile locale, până la ora 16:09 au votat 5.816.431 dintre cei 18.070.046 de alegători înscriși pe listele permanente.

Prezența în mediul rural a fost cu circa 300.000 de persoane mai mare decât în cel urban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`