Incident feroviar în Olt. Două trenuri s-au oprit față în față

Incident feroviar în Olt. Două trenuri s-au oprit față în față
Foto ilustrativ: CFR Calatori / Facebook

CFR a anunțat, miercuri, că traficul feroviar este oprit temporar între stațiile Drăgănești Olt și Fărcășele din cauză că un tren de marfă și unul de călători s-au oprit față în față.

Două trenuri s-au oprit față în față în Olt

Trenurile s-au oprit în condiții de siguranță.

„Traficul feroviar este închis temporar între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele, după ce două trenuri, unul de marfă și unul de călători, care au fost expediate pe același fir de circulație, s-au oprit unul în fața celuilalt în condiții de siguranță, în baza indicațiilor de oprire ale semnalelor luminoase”, se arată în comunicatul CFR.

Nu a existat risc de coliziune.

„Menționăm faptul că, trenul privat de marfă a fost expediat din stația Drăgănești Olt pe firul II, iar trenul IRN 348 (Arad – București Nord) a fost expediat tot pe firul II, dar din stația Fărcașele. Ambele garnituri s-au oprit în zona km CF 146+500, fără risc de coliziune, în baza indicațiilor de oprire ale semnalelor luminoase”, se arată în același comunicat.

Incidentul feroviar va fi investigat de AGIFER

CFR spune că incidentul va fi investigat de AGIFER.

„Precizăm faptul că, reprezentanții SRCF Craiova vor lua toate măsurile necesare pentru restabilirea circulației pe firul II, între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele, după finalizarea constatărilor preliminare ale echipei AGIFER”, notează CFR.

CFR a transmis scuze pentru disconfortul creat.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că personalul SRCF Craiova va depune toate eforturile necesare pentru reluarea circulației, pe firul II, între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele, în cel mai scurt timp”, se mai arată în comunicatul CFR.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`