Începerea noului an școlar: Mijloacele de transport în comun, suplimentate. Abonamentele pentru elevi, eliberate online

Publicat: 06 09. 2024, 15:07
Declaratii de presa ale candidatului independent sustinut de ADU si Reper, Nicusor Dan, in fata sediului Primariei Capitalei, in Bucuresti, 9 iunie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis pe Facebook că numărul mijloacelor de transport în comun va fi suplimentat odată cu începerea anului şcolar, ajungând la 1.389 de vehicule, faţă de 1.250, câte au circulat în timpul vacanţei de vară.

Abonamentele pentru elevi, eliberate online

„De asemenea, eliberăm online abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public. Acestea pot fi descărcate de pe aplicația BiletTB. Elevii pot circula gratuit atât în București, cât și prin localitățile din județul Ilfov. De gratuitate beneficiază elevii din învăţământul acreditat/autorizat, preşcolar, primar, gimnazial, liceal, special, profesional şi postliceal, care frecventează o unitate de învăţământ din Municipiul Bucureşti sau Județul Ilfov”, a menționat edilul.

Nicușor Dan a mai menționat că Administraţia Străzilor s-a concentrat în această perioadă pe refacerea marcajelor în jurul şcolilor.

„Echipele au lucrat în zonele unităţilor de învăţământ, de exemplu grădiniţele 154 şi 70, şcolile 146, 311, 307, 179, liceele ‘George Enescu’, ‘Dimitrie Gusti’, colegiile ‘Emil Racoviţă’ şi ‘Mihai Bravu’. Totodată, au fost reparate gardurile şcolare pentru protecţia elevilor şi s-au înlocuit indicatoarele deteriorate. În plus, din această lună vom avea o nouă bandă unică pe bulevardul Magheru, iar alte noi trasee rapide vor fi create până la sfârşitul anului”, a transmis el.

Nicuşor Dan: Cred că în România se învaţă prea mult în școală și liceu

Amintim că, Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei și fost olimpic la matematică, e de părere că elevilor români de școală și liceu li se predă o materie prea încărcată, care-i obosește și care nici nu-i prea pregătește pentru viață.

„Eu vorbesc ca ne-specialist; am ieşit din zona asta demult. Cred că în România se învaţă prea mult la nivelul şcolii şi al liceului. Eu am fost în Franţa; după trei ani de facultate, eram deja obosit. Şi colegii mei atunci începeau. Erau în facultate şi făcuseră un liceu normal, îşi deschiseseră cultura generală şi atunci descopereau… Eu făcusem toate olimpiadele posibile şi eram deja obosit când trebuia să accelerez.

Doi: ce învăţăm noi în şcoală nu este foarte raportat la realitatea din jurul nostru”, a declarat Nicușor Dan.