Începerea noului an școlar: Mijloacele de transport în comun, suplimentate. Abonamentele pentru elevi, eliberate online

Începerea noului an școlar: Mijloacele de transport în comun, suplimentate. Abonamentele pentru elevi, eliberate online
Declaratii de presa ale candidatului independent sustinut de ADU si Reper, Nicusor Dan, in fata sediului Primariei Capitalei, in Bucuresti, 9 iunie 2024. Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a transmis pe Facebook că numărul mijloacelor de transport în comun va fi suplimentat odată cu începerea anului şcolar, ajungând la 1.389 de vehicule, faţă de 1.250, câte au circulat în timpul vacanţei de vară.

Abonamentele pentru elevi, eliberate online

„De asemenea, eliberăm online abonamentele pentru elevii care beneficiază de gratuitate pentru transportul public. Acestea pot fi descărcate de pe aplicația BiletTB. Elevii pot circula gratuit atât în București, cât și prin localitățile din județul Ilfov. De gratuitate beneficiază elevii din învăţământul acreditat/autorizat, preşcolar, primar, gimnazial, liceal, special, profesional şi postliceal, care frecventează o unitate de învăţământ din Municipiul Bucureşti sau Județul Ilfov”, a menționat edilul.

Nicușor Dan a mai menționat că Administraţia Străzilor s-a concentrat în această perioadă pe refacerea marcajelor în jurul şcolilor.

„Echipele au lucrat în zonele unităţilor de învăţământ, de exemplu grădiniţele 154 şi 70, şcolile 146, 311, 307, 179, liceele ‘George Enescu’, ‘Dimitrie Gusti’, colegiile ‘Emil Racoviţă’ şi ‘Mihai Bravu’. Totodată, au fost reparate gardurile şcolare pentru protecţia elevilor şi s-au înlocuit indicatoarele deteriorate. În plus, din această lună vom avea o nouă bandă unică pe bulevardul Magheru, iar alte noi trasee rapide vor fi create până la sfârşitul anului”, a transmis el.

Nicuşor Dan: Cred că în România se învaţă prea mult în școală și liceu

Amintim că, Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei și fost olimpic la matematică, e de părere că elevilor români de școală și liceu li se predă o materie prea încărcată, care-i obosește și care nici nu-i prea pregătește pentru viață.

„Eu vorbesc ca ne-specialist; am ieşit din zona asta demult. Cred că în România se învaţă prea mult la nivelul şcolii şi al liceului. Eu am fost în Franţa; după trei ani de facultate, eram deja obosit. Şi colegii mei atunci începeau. Erau în facultate şi făcuseră un liceu normal, îşi deschiseseră cultura generală şi atunci descopereau… Eu făcusem toate olimpiadele posibile şi eram deja obosit când trebuia să accelerez.

Doi: ce învăţăm noi în şcoală nu este foarte raportat la realitatea din jurul nostru”, a declarat Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor