Începe vânătoarea de reduceri! Sute de magazine din Capitală afișează prețuri mai mici cu până la 70%

Începe vânătoarea de reduceri! Sute de magazine din Capitală afișează prețuri mai mici cu până la 70%
Foto: marfaruldebuftea.ro

Începând din 15 ianuarie retailerii au intrat oficial în perioada reducerilor și dacă până acum promoțiilor la îmbăcăminte și încălțăminte nu au fost semnificative, de acum sute de magazine bucureștene afișează prețuri reduse cu până la 70%. Chiar dacă perioada de soldări poate dura conform legii și 45 de zile este de preferat ca cei interesați să facă o plimbare la shopping înainte ca stocurile să se epuizeze.

În sectorul 1, potrivit notificărilor primite de primărie, peste 100 de comercianți vor aplica discounturi semnificative în această perioadă. Reducerile vor viza în principal articolele vestimentare și produsele nealimentare. Disconturile acordate fiind între 20% și 70%, anunță Mediafax.

Și edilii sectorului doi au primit notificări din partea retailerilor care vor afișa prețuri mai mici în perioada soldurilor la produsele din colecțiile de toamnă-iarnă.

Peste 30 de magazine din sectorul șase au anunțat primăria că vor intra în perioada reducerilor cu disounturi la produse cuprinse între 20% și 70%.

Potrivit legii perioada reducerilor începe pe 15 ianuarie și se încheie oficial pe 15 aprilie, magazinele având dreptul să ofere discounturi la toate produsele de toamnă-iarnă. Fiecare retailer poate alege în acest interval o perioadă nu mai mare de 45 de zile în care să ofere aceste produse la prețuri reduse.

Produsele care fac parte din campaniile de soldare sunt nealimentare și trebuie să aibă caracter sezonier, precum confecțiile, marochinăria, tricotajele, încălțămintea și articolele sportive.

Soldurile trebuiesc anunțate de către retaileri primăriei, în notificare fiind incluse pe lângă datele comerciantului și articolele vizate de reduceri precum și stocurile pe care le au magazinele.

În caz de neconformare retailerii riscă amenzi cuprinse între  2.000 și 10.000 de lei, iar cei ce vând fără să notifice primăriile între 200 și 1.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`