Începe Simularea pentru Bacalaureat 2022. Calendarul probelor pe care le vor susține elevii claselor a XII-a și a XIII-a  

Începe Simularea pentru Bacalaureat 2022. Calendarul probelor pe care le vor susține elevii claselor a XII-a și a XIII-a   
Foto: Pexels.com

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a încep simularea pentru Examenul de Bacalaureat 2022. Probele la toate materiile vor fi susținute în intervalul 28 martie – 01 aprilie 2022.

Potrivit calendarului adoptat și publicat de Ministerul Educației, elevii susțin luni simularea la Lima și Literatura Română, aceasta fiind urmată apoi de Matematică sau Istorie, iar în final se va ține simularea pentru proba la alegere.

Simulare Bacalaureat 2022. Calendarul probelor pe care le vor susține elevii de liceu

De luni, 28 martie 2022, elevii vor începe simulările pentru BAC 2022. Astfel, probele la cele trei materii se vor susține astfel:

Luni – 28 martie 2022: Lima și literatura română

Marți – 29 martie 2022: proba obligatorie a profilului: Matematică / Istorie

Miercuri – 30 martie 2022: proba la alegere a profilului și specializării

Joi – 31 martie 2022: proba scrisă la Limba și literatura maternă (doar pentru elevii din partea minorităților naționale”

Fiecare probă va începe la ora 09:00, moment în care în fiecare sală vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în sălile de clasă se va realiza până la ora 08:30.

Timpul destinat realizării unei lucrări scrise este de 3 ore de la momentul în care s-au împărțit toate subiectele din sală.

Când se afișează rezultatele la Simularea Examenului de Bacalaureat 2022

Rezultatele la cele trei probe de la simularea examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate în data de 14 aprilie 2022. Acestea se vor analiza la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat probele.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nici nu se trec în catalog. Totuși, dacă se dorește, într-un caz excepțional, consemnarea notei în catalog, acest lucru s-ar putea realiza prin depunerea unei cereri de către cei interesați.

Elevii din clasa a VIII-a vor susține probele pentru simularea la Evaluarea Națională 2022 în luna aprilie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`