Ancheta în cazul Bamboo bate pasul pe loc! Clubul distrus de foc în noaptea de 21 ianuarie nu poate fi demolat din cauză că alături se află un sit arheologic. Fără ca Bamboo să fie demolat, nu poate exista însă o anchetă temeinică. Criminaliştilor nu li s-a permis să ia probe din zona unde funcţiona clubul, ci doar din anexe. Totul pentru că structura de rezistenţă a clădirii este şubredă şi poate ceda în orice moment.
Ancheta în cazul clubului Bamboo pare tot mai departe de un deznodământ. După ce li s-a interzis accesul în clădirea aflată la un pas de a se prăbuşi, acum criminaliştii au parte de noi impedimente. Vecin cu clădirea mistuită de foc se află un sit arheologic, de a cărui existenţă nu s-a ştiut atunci când s-a înălţat clubul. Abia acum s-a aflat că Bamboo nu poate fi demolat pentru ca cercetările să continue din cauză că s-ar pune în pericol artefactele din situl arheologic învecinat.
Pentru a dărâma clubul este nevoie de autorizaţile de desfiinţare de la primăria Capitalei, dar şi de un aviz de mediu de la Ministerul Culturii. Iar situaţia este cu atât mai complicată cu cât zonele cu sit-uri arheologice generează probleme în Capitală pentru că legea e neclară iar cei care au nevoie de avize sunt trimiși de la primăria de sector la Primăria Capitalei și invers.
Incendiul din Bamboo: Clubul nu poate fi demolat pentru că se află lângă un sit arheologic, iar criminaliștii nu pot pătrunde în zonă
#DIRECT_ONE_bybslm#
"Noi nu avem legătura cu ancheta, doar că conform legii pentru a se desființa acele rămășite trebuie emisă o autorizație de desființare de la Primăria Capitalei. Fiind zona cu sit arheologic, Primăria Capitalei emite autorizația și de desființare și de construire.
Însă tocmai această interdicţie ca poliţiştii să preleveze probe încurcă ancheta. Patronii Bamboo vorbesc despre o mână criminală, dar criminaliştii nu li s-a permis să preveleze probe din zona unde funcţiona clubul, ci doar din anexe", a afirmat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.