Incendiul de la ATI Piatra Neamţ. Ce scrie presa de „afară” despre cea mai mare tragedie dn România, după Colectiv

Incendiul de la ATI Piatra Neamţ. Ce scrie presa de afară despre cea mai mare tragedie dn România, după Colectiv

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Irina Popa.

Zece persoane au fost declarate decedate, iar şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă„, a spus, la Antena 3, Irina Popa. Potrivit acesteia, în urma incendiului nu a fost necesară evacuarea altor persoane decât cele aflate la etajul doi al spitalului. Ea a precizat că pentru transportul pacienţilor au sosit la Piatra Neamţ ambulanţe din Iaşi, Bacău şi Roman.

Medicul-erou, cel care era de gardă şi s-a aruncat în flăcări ca să salveze pacienţii, are arsuri pe 80 la sută din suprafaţa corpului şi va fi transportat în Belgia.

Presa internaţională a relatat imediat despre tragedia de la Piatra Neamţ

Reuters: „Cel mai mortal de la clubul unde au murit 65 de oameni”, care a continuat: „Un incendiu a ucis zece persoane, sâmbătă, într-un spital din România care trata pacienți infectați cu coronavirus, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU)”.

BBC: „Un medic care a încercat să salveze pacienții se spune că se află într-o stare critică după ce a suferit arsuri grave. Ministrul Sănătății din România, Nelu Tătaru, a declarat presei locale că incendiul a fost „cel mai probabil declanșat de un scurtcircuit. Opt dintre victime ar fi fost uciși în camera în care a izbucnit focul la etajul al doilea, iar alți doi într-o cameră alăturată. Se spune că toți primeau tratament pentru coronavirus. Mulți din secție erau cu ventilatoare„.

Metro: „Medicul de gardă a fost rănit de flăcări după ce a încercat să salveze pacienții. Incendiul a cuprins două camere, în care erau 16 pacienți grav bolnavi„.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`