Incendiu puternic în Masivul Postăvaru, pe o suprafață de trei hectare

Incendiu puternic în Masivul Postăvaru, pe o suprafață de trei hectare

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri în Masivul Postăvaru, în zona Colții Cheii, una greu accesibilă. Suprafața afectată până la momentul transmiterii acestei știri este de trei hectare, iar pompierii acționează pentru a îl localiza.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja, a declarat într-o intervenție telefonică pentru B1 TV că incendiul este controlat și nu se pune problema că ar putea exista victime, fiind vorba de o zonă izolată. De asemenea, el a precizat că există trei focare de incendiu, arzând vegetație alpină, uscată, cu flacără mocnită, nu deschisă.

„Intervenim în acest moment cu 30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov și 20 de pădurari de la Ocolul Silvic. Într-adevăr, este o zonă greu accesibilă. Arde și pe peretele stâncos. Vrem să localizăm incendiul astfel încât el să nu se extindă la pădure. Suntem nevoiți să transportăm apa în PET-uri, urcăm cu telecabina, după care se merge 30-40 de minute pe jos. De asemenea, se sapă șanțuri astfel încât incendiul să nu ajungă la fondul forestier,” a declarat Sfreja.

La acest moment nu se știe cât timp va dura intervenția, iar cauza pare a fi canicula, dar există posibilitatea să fie de vină și neglijența umană.

În aceeași zonă, în urmă cu câteva săptămâni a mai izbucnit un incendiu, caz în care a fost nevoie de intervenția unui elicopter pentru a îl stinge.

Incendiu puternic în Masivul Postăvaru

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22853').select();" id="embed_text_22853" />

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)