Incendiu în Delta Văcărești: Aproximativ 2000 de metri pătrați cuprinși de flăcări (FOTO, VIDEO)

Publicat: 11 07. 2016, 17:44
Foto: Facebook

UPDATE 18:49: Pompierii lucrează în acest moment la lichidarea ultimelor focare ale incendiului, informează B1 TV.

La început, aceștia au intervenit cu două autospeciale cu zece pompieri, dar forțele au fost suplimentate ulterior, ajungându-se la 30 de pompieri.
Incendiul a afecat 2.000 de metri pătrați. Dat fiind că autospecialele au avut dificultăți în a ajunge în zonă, pompierii au recurs la stingere cu lopeți, apoi au folosit dispozitive de stingere cu apă pe o lungime de 300 de metri pătrați.

De asemenea, probleme au existat și din cauza temperaturilor caniculare, dar și a fumului degajat de flăcări. Chiar și așa, pompierii au reușit să limiteze incendiul la doar câteva focare, iar acum se lucrează la lichidarea acestora.

Urmează o anchetă care să stabilească și cauzele producerii acestui incendiu.

Pompierii lucrează la lichidarea ultimelor focare ale incendiului din Delta Văcărești

#DIRECT_ONE_7al75w#

Un incendiu a izbucnit luni după-amiază în Delta Văcărești din București. Aproximativ 2000 de metri pătrăți ar fi fost cuprinși de flăcări, fumul putând fi observat de la depărtare în Capitală

Adrian Marin,de laISU București, a intervenit telefonic pentru B1TV, și a declarat: "Este un incendiu care a fost semnalizat la numărul unic de urgentă în jurul orei 16:30.S-au deplasat la fața locului în prima fază două autospecialede stingere, aproximativ 10 pompieri, urmând ca ulterior dispozitivul să fie suplimentat cu alte două autospeciale de stingere, alți 10 pompieri, în total 20 de pompieri".

Pentru moment s-a intervenit cu lopeți, deoarece nu se poate face accesul în zona incendiului pentru a seinterveni cu apă. Cauza izbucnirii focului nu este cunoscută pentru moment, urmând a fi stabilită după stingerea acestuia.

Adrian Marin, ISU București, despre incendiul din Delta Văcărești

#DIRECT_ONE_g9yoae#

Delta Văcărești este un ecosistem unic pentru București, dar a fost afectat de nenumărate ori de incendii și braconieri, deși reprezintă o arie protejată.