Incendiu în Cluj. Un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită

Incendiu în Cluj. Un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită
Foto: ilustrativ / Pixabay

Un incendiu a izbucnit, duminică noapte, la o casă din localitatea Muntele Săcelului, județul Cluj.

Un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită

În urma incendiului, un bărbat de 80 de ani a murit şi o femeie de aceeaşi vârstă a fost transportată la spital, transmite ISU Cluj.

„Pompierii din cadrul Gărzii Băişoara şi al Detaşamentului Turda au intervenit în cursul nopţii trecute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit din localitatea Muntele Săcelului. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, un echipaj SMURD şi unul SAJ, unde au găsit casa de locuit, cu o suprafaţă de aproximativ 80 mp, cuprinsă în totalitate de flăcări. Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, imobilizat la pat, nu a putut să se evacueze şi a fost surprins de flăcări înăuntrul casei. O femeie, în vârstă de aproximativ 80 de ani, a reuşit să se evacueze până la sosirea forţelor de intervenţie. Aceasta a fost consultată de către echipajele medicale şi a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-o informare trimisă, luni, de ISU Cluj, citată de Agerpres.

Intervenția pompierilor, dificilă

Conform sursei citate, intervenţia pompierilor a fost una dificilă.

”Intervenţia pompierilor a fost una dificilă, având în vedere temperaturile sub -10°C şi accesul dificil către locuinţa respectivă. A fost necesară realizarea unui dispozitiv de stingere din furtune pe o distanţă de aproximativ 200 m şi pe o pantă considerabilă”, transmite ISU Cluj.

Intervenţia autorităților a împiedicat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite.

Potrivit cercetărilor preliminare arată că incendiul a pornit de la coşul de fum izolat necorespunzător faţă de materiale combustibile.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`