Incendiu în Clisura Dunării. Focul mistuie 7 hectare de pădure

Incendiu în Clisura Dunării. Focul mistuie 7 hectare de pădure
Incendiu de vegetație în pădure / Foto: Pixabay.com
Un incendiu de proporții uriașe mistuie aproximativ 7 hectare de pădure cu salcâmi din zona Clisura Dunării, încă de vineri seară. Eforturile de stingere a incendiului sunt dificile din cauza terenului accidentat, care face accesul greu atât pentru pompieri cât și pentru echipamentele de intervenție.

Din cauza complexității situației și a focarelor rămase active peste noapte, pompierii continuă să se lupte cu flăcările. Până în prezent, peste 50 de pompieri și mai mulți voluntari sunt implicați în operațiunile de stingere. A fost solicitată și asistența a două aeronave Spartan pentru a arunca apă deasupra zonelor în flăcări, facilitând astfel controlul și eventuala stingere a focului din aer.

Originea incendiului nu este încă determinată clar, dar se suspectează că un fulger ar putea fi cauza, dat fiind că aceasta este o cauză comună în astfel de scenarii naturale. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele declanșării incendiului și pentru a evalua daunele produse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`