UPDATE// Reacția primarului Capitalei. Un troleibuz a fost cuprins de flăcări pe Bulevardul Lascăr Catargiu (GALERIE FOTO-VIDEO)

Sursa Foto: Digi24

Un troleibuz al Societății de Transport București a fost cuprins de flăcări duminică dimineață, în Capitală,pe unul dintre cele mai mari bulevarde, Lascăr Catargiu.Pompierii intervin cu două autospeciale cu apă și spumă, cu ambulanța SMURD și o descarcerare.Deocamdată nu a fost anunțată nici o victimă, șise cunosccauzele izbucnirii incendiului.

Se pare că mijlocul de transport a început să fumege din acoperiș, iar șoferul a încercat să stingă flăcările cu extinctorul, însă incendiul s-a extins rapid.

UPDATE:7 iunie, 16:30//Reacția conducerii STB și măsurilecare urmează să fie luate pentru a preveni un alt incident asemănător

Societatea de Transport București a transmis un comunicat de presă cu privire la incidentul de dumincă dimineață, în care un troleibuz a fost cuprins de flăcări pe Bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală.

ConducereaSTBpromite o anchetă minuțioasă și reverificare instalațiilor troleibuzelor

DirectorulSTB, Alexandru-Hazem Kansou, a anunțat că a dispusreverificarea instalaţiilor tuturor troleibuzelorpe care le deține societatea, constituirea unei comisii tehnice de cercetare pentru a stabili cauza produceriiincendiului, dar și reinstruirea șoferilorîn legătură cu procedura de urgenţă ce trebuie aplicată pentru siguranţa călătorilor.

Detalii cu privire la izbucnirea incendiului

Cu privire laincendiu, el a trasnmis că a izbucnit în jurul orei 11.00, pe linia 86, în timp ce troleibuzul era în mișcare, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord, iar şoferula observat că vehiculul scotea fum. În vehicul se afla un călător şi șoferul, care s-au autoevacuat la timp și nu au fost răniți. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului şi nua putut fi stins de șofer.

Focul a fost lichidat depompieri, iarîn jurul orei 12:00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice.Din primele cercetări a rezultatcă focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică. Traficul în zonă nu a fost blocat, cu excepţia liniilor de troleibuz 79 şi 86, din cauza opririi tensiunii în reţea, pentru a permite intervenţia pompierilor.

Troleibuzul Astra Irisbus a fost achiziţionat pentru fosta RATB şi face parte din lotul produs şi livrat între anii 2004-2006.
STBSA dă asigurări că acest caz este unul izolat, iar personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol.

Gabriela Firea a transmis un punct de vedere cu privire la troleibuzulcare a luat foc

În urma incidentului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că este nevoie ca flota STB să fie înlocuită cu vehicule noi și că este momentul să înceapă licitațiile pentru noi achiziții.

Azi in troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blocheaza achizitiile de noi mijloace de transport in comun? Sa se intample o tragedie? Ce urmaresc? Pun mai presus interesele lor, in loc de viata oamenilor?” , a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan cere explicațiide la Primarul General și de la directorul STB

Nicușor Dan a transmis un mesaj printr-o postare deFacebook, în care cere explicații pentru acest incendiu de la primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și de la directorul STB, Alexandru-Hazem Kansou.

„Troleibuzul în flăcări ilustrează perfect incompetența administrației Firea și în privința transportului în comun. Solicit explicații publice de la Primarul General, Gabriela Firea, și de la directorul STB! Vă reamintesc că directorul STBa fost trimisde doamna Gabriela Firea la conferința mea de presă de vineri pentru a mă sabota, alături de viceprimar și alți angajați ai STB și ai Primăriei. Acestea sunt preocupările STB și ale doamnei Firea, nu modernizarea parcului auto al STB!”, a scris Nicușor Dan.

Update:7 iunie, 14:00 //Directorul STB a declarat că ar ar fi vorba despre unscurtcircuit la motor

La prima vedere, din ce am discutat cu pompierii, ar fi vorba despre un scurtcircuit la motor, s-a petrecut în mers. Incendiul nu a izbucnit dintr-odată. Când a văzut că ceva nu e în regulă, șoferul a oprit. Era doar o pasageră în troleibuz, a coborât. Nu a fost nimeni rănit”, a declarat directorul STB, Hazem Kansou, pentru Libertatea.

UPDATE,7 iunie, 12:05 //Linia de troleibuz 86, pe sensul spre Gara de Nord este blocată, a transmis STB.

Troleibuzul, distrus în totalitate de flăcăria fost ridicat de la fața locului de un echipaj de tractare al STB.Singurulpasager care se afla în vehicul la momentul izbucnirii incendiului era o femeie, care a reușit să se salveze la timp.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`