Incendiu în Bacău: Peste 1,5 hectare de litieră şi buşteni uscaţi au ars

Incendiu în Bacău: Peste 1,5 hectare de litieră şi buşteni uscaţi au ars
Foto: gazetadedimineata.ro

Un incediu a izbucnit marți într-o pădure din Bacău, în urma căruia peste 1,5 hectare de litieră, cioturi şi buşteni uscaţi au ars, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, incendiul a izbucnit, în cursul serii de luni, într-o pădure privată din comuna Palanca şi aflată în administrare la Ocolul Silvic, după ce flăcările au cuprins litiera, cioturile şi buştenii uscaţi aflaţi pe sol.

Pompierii care au ajuns la fața locului au acţionat pentru stingerea flăcărilor cu mijloace de primă intervenţie, cum ar fi măturoaie şi lopeţi, întrucât în zonă nu se putea ajunge cu autospeciala de apă şi spumă.

„În sprijinul echipajelor noastre au venit şi voluntari de la serviciul local pentru situaţii de urgenţă. După lichidarea incendiului, pompierii au rămas în zonă pentru supraveghere, având în vedere că ar fi putut exista focare ascunse ce ar fi putut conduce la reaprinderea vegetaţiei şi a buştenilor uscaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, care a precizat că incediul ar fi izbucnit de la utilizarea focului deschis într-o zonă cu vegetaţie uscată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră