UPDATE // Avertizare Ro-Alert pentru locuitorii unui cartier din Iași. Un incendiu a cuprins un depozit de materiale textile și mai multe case (VIDEO)

UPDATE // Avertizare Ro-Alert pentru locuitorii unui cartier din Iași. Un incendiu a cuprins un depozit de materiale textile și mai multe case (VIDEO)

UPDATE, ora20:15 // Incendiul a izbucnit în jurul orei 17:30 și până în acest moment se întinde peaproximativ 250 de metri pătrați.

O femeie în vârstă de 51 de ani a suferit un atac de panică și a fost trasnportată la spital.

Una dintre casele cuprinse de flăcări aparțineamamei lui Bogdan Iulian, verișorul lui Adrian Corduneanu.

Circulația autovehiculelor este redirecționată de echipaje alePoliției și Poliției Locale Iași, iar municipalitatea face eforturi să asigure locuride cazare celor a căror locuințe au fost afecatate de incendiu.

Se pare că patronul depozitului de textile, Timtex Company, sustine ca focul s-a extins la firma sa de la o vecină.

ȘTIRE INIȚIALĂ // Un incendiu violent a cuprins marți după-amiază undepozit de materiale textiledin Iași, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la patru dintrecaseleînvecinate,din cartierul Tătărași Nord.

ISU atransmis un mesaj de tip Ro-Alert

Întregul oraș a fost cuprins de fum, iar populația a fost avertizată printr-un mesaj de tipul Ro-Alert.

Alertă Extremă! Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Depozitul de Materiale Textile, municipiul Iași, strada Vântu, nr 3. Ocolițisau evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru accesul forțelor de intervenție, Respecați recomadările dispuse de autorități, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricții rutiere sau rute ocolitoare. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aertisire„, a atrsnmis ISU Iași.

5 echipaje destingere a incendiului, un utilaj cuautoscarăse luptă cu flăcările, dar și oambulanță SMURD, care să asigure asistența medicală la nevoie.

Conform bzi.ro, incendiul ar fi izbucnit la o fabrică de șosete, despre care vecinii spun că ar funcționa fără documente.

Al doilea incendiu care are loc marți în Iași

Un incendiu a cuprins la orele prânzuluietajul al cincilea de la un bloc din cartierul Dacia, Iași și a fost nevoie de intervenția a două autospeciale de pompieri și un echipaj SMURD pentru lichidarea focului. În locuință cuprinsă de fșăcări se afla o bătrână care a fost salvată de vecini și două animale de companie, un câine și o pisică, care au primit îngrijiri de la echipajul Smurd sosit la fața locului.

Se pare că incendiuls-a declanșat de la o lumânare. În acest caz nu s-au înregistrat pagube serioase și nici victime.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`