Incendiu de vegetaţie scăpat de sub control, în Maramureș: 7 case şi un rezervor de motorină au fost afectate. Peste 150 de pompieri acționează / Arafat: Un avion al MApN intervine (FOTO)

Incendiu de vegetaţie scăpat de sub control, în Maramureș: 7 case şi un rezervor de motorină au fost afectate. Peste 150 de pompieri acționează / Arafat: Un avion al MApN intervine (FOTO)
Sursa foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania / Facebook

Un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit pe păşunea dintre localităţile maramureșene Lăpuşel, Coltău şi Arieşu de Pădure s-a extins, sâmbătă după-amiază, la şapte gospodării şi un rezervor de motorină. Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert. Circa 90 de persoane au fost evacuate din locuinţele aflate pe o rază de aproximativ 500 de metri, cât şi de la o pensiune aflată în proximitate. Nu sunt victime.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a transmis că un avion al Ministerului Apărării a plecat în Maramureş, spre zona în care se manifestă incendiul.

Peste 150 de pompieri intervin la incendiul din Maramureș

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis că au chemaţi şi pompierii aflaţi în turele libere, precum şi colegi din judeţele învecinate. Numărul total de pompieri militari care acţionează la incendiu a sărit de 150.

„Efective cu tehnică de intervenţie au fost suplimentate din judeţele Satu Mare, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Cluj , pentru a veni în sprijinul forţelor ISU Maramureş, în zonă fiind peste 150 de pompieri, la care se adaugă Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU), numărul total de personal operativ fiind în creştere”, a transmis IGSU, citat de Agerpres.

La incendiu intervine și un elicopter al MApN

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că un avion al Ministerului Apărării va participa la operațiuni. El a mai precizat că în zonă e şi o benzinărie, dar „flăcările sunt încă departe” de aceasta.

„Este chiar o benzinărie, dar încă erau flăcările departe de benzinărie şi pompierii aveau şi această sarcină să protejeze, să nu se ajungă acolo. Iar avionul care a plecat de la Ministerul Apărării este direcţionat exact în zona în care să arunce apă în cantitate mare să limiteze răspândirea incendiului în zona respectivă. Tocmai acestea este şi motivele care stau la baza evacuării primelor 90 de persoane. Noi sperăm să nu mai trebuiască să evacuăm alte persoane, dar, la nevoie, normal că o să o facem pentru siguranţa oamenilor şi, bineînţeles, când totul este sub control, se întorc acasă”, a declarat Arafat, la Digi24, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:04 - De ce nu se dă mesaj Ro-Alert înaintea unui cutremur. Explicația lui Raed Arafat
22:51 - Care este aeroportul din România pe care călătorii îl evită? Motivele pentru care turiștii sunt nemulțumiți
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena