Incendiu de vegetație în Olt. 30 de hectare au fost afectate de flăcări

Incendiu de vegetație în Olt. 30 de hectare au fost afectate de flăcări
Sursă Foto: Facebook

Un incendiu a izbucnit în comuna Poboru, afectând 30 de hectare de vegetație uscată și două gospodării nelocuite, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

30 de hectare au ars într-un incendiu de vegetație din Olt

„Misiunea pentru lichidarea incendiului de litieră, vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, din comuna Poboru, a fost finalizată, suprafaţa afectată fiind de circa 30 de hectare. De asemenea, au fost afectate două gospodării nelocuite”, au declarat reprezentanții ISU Olt.

Intervenţia s-a desfăşurat pe parcursul a 24 de ore. La fața locului au sosit și forţe şi mijloace de la ISU Olt şi ISU Vâlcea, dar şi personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poboru, scrie Agerpres.

Având în vedere zona foarte greu accesibilă, stingerea incendiului s-a făcut cu mijloace de primă intervenţie, accesul autospecialelor către zonele în care se manifesta incendiul fiind limitat, a mai arătat sursa citată.

De la începutul lunii iulie, în Olt s-au înregistrat 68 de incendii de vegetaţie uscată, suprafaţa afectată fiind de peste 300 de hectare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`