Incendii de vegetație în Turcia. Pompierii intervin cu sute de autospeciale, 31 de elicoptere și 14 avioane

Incendii de vegetație în Turcia. Pompierii intervin cu sute de autospeciale, 31 de elicoptere și 14 avioane
Pompieri intervenind la un incendiu de vegetație din Grecia. Foto: Hepta - DPA Images / Aristidis Vafeiadakis

Aproximativ 1.400 de pompieri și personal forestier intervin cu sute de autospeciale, 14 avioane și 31 de elicoptere pentru stingerea incendiilor de vegetație declanșate în trei provincii din nord-vestul Turciei, a anunțat joi seară ministrul agriculturii și pădurilor Ibrahim Yumaklie. Perspectiva este pozitivă, susține el.

1.400 de pompieri și personal forestier intervin pentru stingerea incendiilor de vegetație din Turcia

Yumakli a declarat că 14 avione, 31 de elicoptere și 265 de autospeciale sunt oflosite pentru stingerea incendiilor. La operațiuni participă 1.400 de pompieri și personal forestier.

Incendiile au izbucnit în districtul Eceabat din provincia Canakkale, în districtul Goynuk din provincia Bolu şi în districtul Gordes din provincia Manisa. Până acum nu se cunoaște cauza izbucnirii incendiilor.

„Pe toate cele trei fronturi lucrurile merg spre mai bine. Cu voia lui Dumnezeu, sper să vă aduc veşti bune mâine (vineri) şi să vă pot spune că toate cele trei incendii au fost stinse” , a declarat ministrul Yumakli, potrivit Agerpres.

Nicio zonă rezidenţială nu este ameninţată de aceste incendii, conform autorităţilor locale.

În urmă cu câteva zile, 510 pompieri au fost mobilizați și 152 de vehicule, iar 29 de avioane au survolat zona încă de dimineață, în Grecia, tot pentru stingerea incendiilor de vegetație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`