Încă un preot a murit din cauza COVID-19. El mai avea o boală cronică renală și diabet zaharat, dar și alte afecțiuni

Încă un preot a murit din cauza COVID-19. El mai avea o boală cronică renală și diabet zaharat, dar și alte afecțiuni

Mitropolia Moldovei a anunțat, sâmbătă, că protoiereul Ioan Bîrlădeanu, clericul bisericii „Minunea Sfântului Arhangel Mihail” din satul Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova, a murit după ce a fost confirmat cu COVID-19.

Potrivit Ziarul de Gardă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de peste Prut a anunțat, luni dimineață, decesul unui bărbat de 57 de ani, din raionul Florești, internat la spitalul raional încă din 13 iunie, iar acesta mai suferea de diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. III și boală cronică renală.

El devine, astfel, al doilea preot din Republica Moldova – dintre cei 10 depistați cu infecție cu coronavirus – care moare din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Potrivit datelor centralizate luni de Worldometer, autoritățile din Republica Moldova au confirmat 11.740 de cazuri de COVID-19 la nivel național, cu 406 decese în rândul celor diagnosticați cu infecție cu coronavirus. În prezent, alte aproape 400 de persoane sunt în stare critică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`