Încă un avocat al lui Cornel Dinicu a decis, brusc, să abandoneze cazul patronului de la Ferma Dacilor

Încă un avocat al lui Cornel Dinicu a decis, brusc, să abandoneze cazul patronului de la Ferma Dacilor
Sursa Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, din Tohani care a ars într-un incendiu petrecut în a doua zi de Crăciun, în care au murit opt persoane, a fost audiat astăzi, mai bine de cinci ore, de procurorii care instrumentează acest caz.

Cornel Dinicu insistă pe ipoteza că focul a fost pus intenționat

În discuțiile pe care le-a avut cu procurorii, Cornel Dinicu a prezentat din nou același punct de vedere asupra cauzelor care au dus la producerea tragediei, afirmând cp focul a fost pus intenționat.

Mai mult, el spune că i-a și identificat pe cei care ar fi vinovați de producerea incendiului – doi foști angajați, cu care nu ar fi rămas în relații bune.

Avocatul lui Cornel Dinicu spune că este ameninţat

Extrem de tensionate și de nesigure par și relațiile pe care Cornel Dinicu le are cu avocații săi: unul a renunţat să-l mai reprezinte, zilele trecute, fără nicio explicaţie, iar un al doilea s-a retras azi, brusc, afirmând că a primit ameninţări şi că nu vrea să mai rişte.

Jurnaliștii aflați la fața locului relatează că avocatul lui Cornel Dinicu a intrat astăzi în tribunal binedispus, dar, după numai un sfert de oră, a ieşit într-o stare de spirit total opusă.

„Am decis să mă retrag! Nu pot să lucrez cu sabia deasupra capului în acest dosar şi am decis să mă retrag. Au fost telefoane de ameninţare şi presiuni puse ca eu să mă retrag din acest dosar”, a declarat, la ieșirea din tribunal, Bogdan Aanei, fost avocat al lui Cornel Dinicu.

Avocatul a refuzat să nominalizeze persoanele care l-ar fi amenințat și nici nu a spus ceva modul în care au fost făcute acestea.

Surse apropiate lui Cornel Dinicu spun că avocatul nu ar fi respectat niciodată ceea ce i s-a cerut să facă și că, pe acest fond, au apărut neînţelegeri încă de la început, motiv pentru care se simţea ameninţat de toţi oamenii din jur.

Cornel Dinicu, încă două săptămâni de arest preventiv

Cornel Dinicu mai are de efectuat două săptămâni de ares preventiv, acuzat că şi-a pus clienţii în pericol – nu a asigurat evacuarea corespunzătoare a turiştilor în caz de incendiu și pentru că pensiunea funcţiona fără autorizaţie de construcţie şi fără aviz de la pompieri.

În cazul celor doi pompieri care au controlat Ferma Dacilor, în 2019, fără să ia măsura de a o închide, Tribunalul Prahova a amânat decizia de redeschidere a dosarului penal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)