Încă 9 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România ajunge la un bilanț total de 827 de decese legate de COVID-19

Încă 9 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România ajunge la un bilanț total de 827 de decese legate de COVID-19
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

Autoritățile au anunțat, marți dimineață, că încă nouă pacienți infectați cu coronavirus au murit, astfel că bilanțul din România a urcat la 827 de decese legate de COVID-19.

Decesul 819 se referă la o femeie de 83 de ani, din Arad, care a fost internată la Spitalul Județean de Urgență Arad în 18 aprilie. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 25 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în aceeași zi. Decesul s-a produs în 5 mai (pneumonie, insuficiență circulatorie acută).Comorbidități: CIC, HTA, DZ tip 2, insuficienta renala, infarct miocardic acut cu 4 stenturi.

Decesul 820 implică o femeie de 83 de ani, din Sibiu. În 11 aprilie, ea era internată la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, zi în care îi erau recoltate și probele pentru COVID-19 și era și confirmată cu boala infecțioasă. Victima și-a găsit sfârșitul în 2 mai.Comorbidități: boala cardiovasculara, boala cronica neurologica, boala cronica renala, gastrita hemoragica

A 821-a victimă este o femeie de 65 de ani, din Prahova. Ea a fost internată, în 1 mai, în Spitalul Județean de Urgență Ploiești, iar în 2 mai a fost transferată la terapie intensivă. Dacă data recoltării este 2 mai, data confirmării este 3 mai, iar decesul a avut loc în 4 mai.Comorbidități: Insuficiență cardiacă, boală pulmonară cu oxigenoterapie, DZ dezechilibrat.

Victima 822 este un bărbat de 84 de ani, din Arad. Probele au fost recoltate la secția de terapie intensivă din Spitalul Județean de Urgență Arad, în 13 aprilie. Tot atunci era și internat în unitatea medicală din vestul țării. El a murit în 13 aprilie, dar avea să fie confirmat cu COVID-19 o zi mai târziu, în 14 aprilie.Comorbidități: HTA, hipertensiune pulmonara, boala Parkinson in antecedente cu insuficienta renala, anemie secundara.

Decesul 823 vizează un bărbat de 72 de ani, din Arad. Probele au fost recoltate în 29 aprilie, când avea să fie și internat în secția ATI din Spitalul Județean de Urgență Arad. Victima a fost confirmată cu COVID-19, în 1 aprilie, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, și a murit în 9 aprilie (pneumonie virală). Comorbidități: HTA.

Decesul 824 se referă la o femeie de 83 de ani, din Arad, care a fost internată în Spitalul Județean de Urgență Arad în 26 martie. Probele au fost recoltate în 26 martie, iar femeia a fost diagnosticată cu infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2 în 30 martie. Decesul a fost înregistrat în 1 aprilie (pneumonie, insuficiență respiratorie acută dependent de aparat respirator).Comorbidități: obezitate.

Decesul 825 se referă la un bărbat de 72 de ani, din Neamț. În 26 aprilie, când îi erau recoltate probe pentru COVID-19, bărbatul era internat în secția de terapie intensivă din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru insuficiență respiratorie și pneumopatie acută. Din 29 aprilie necesita intubare și ventilare mecanică.Comorbidități: HTA, cardiopatie, DZ, neoplasm în tratament periodic din luna ianuarie.

Decesul 826 se referă la un bărbat de 59 de ani, din Bacău. În 2 mai era internat, cu insuficienț respiratorie, la Spitalul Municipal de Urgență Moinești. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 2 mai, iar confirmarea a venit în 4 mai, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Decesul s-a produs în 3 mai (pneumonie acută, sepsis cu punct de plecare pulmonar).Comorbidități: BPOC neglijat, HTA, Fibrilație permanentă cu cardiostimulator, DZ II, obezitate morbidă.

Decesul 827 implică un bărbat de 70 de ani, din Brașov. În 13 aprilie era internat la Spitalul Județean de Urgență Brașov, cu amputație degete membru inferior ulterior cu celulită antepicior la același membru. Data recoltării este 28 aprilie, iar data confirmării este 30 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 3 mai.Comorbidități: rinichi unic chirurgical, DZ II si complicații, HTA, boala cardiaca ischemica, gută.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`