Încă 7 decese provocate de coronavirus. Bilanțul epidemiei a ajuns la 1.053 de victime
Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns, joi seară, la 1.053. Ultimele șapte victime raportate era din București, Galați, Suceava, Mureș și Bacău și aveau vârste cuprinse între 59 și 90 de ani.
Ultimele victime ale COVID-19 în România
În Capitală a decedat un bărbat de 57 de ani. Acesta a fost depsitat pozitiv pe 14 aprilie și a trecut în neființă pe 13 mai. „Comorbidități:HTA, cardiopatie ischemică, tahicardie paroxistică supraventriculară, DZ tip 2, obezitate”.
O altă victimă e un bărbat de 90 de ani din Galați. Confirmat pe 8 mai, acesta a decedat pe 15. „Comorbidități:insuficiență cardiacă cronică, boala aortică degenerativă, fibrilație atrială cronică, demență mixtă”.
În Suceava a murit, pe 14 mai, un bărbat de 84 de ani, care a fost depistat pozitiv pe 2 mai. „Comorbidități:BPOC; HTA, demență mixtă cu tulburări de comportament”.
Trei dintre victime erau din Bacău. Una este o femeie de 78 de ani, confirmată pe 5 mai și decedată pe 14. „Comorbidități: insuficiență cardiacă congestivă, fibrilație atrială”. A doua este o femeie de 66 de ani, confirmată pe 7 mai și decedată tot pe 14. Aceasta suferea de o tumoră renală. A treia e o femeie de 49 de ani, diagnosticată pe 26 aprilie și decedată pe 14 mai.
Ultima victimă raportată joi seară e un bărbat de 49 de ani din Mureș. Acesta a fost confirmat cu SARS-CoV-2 pe 13 mai și decedat o zi mai târziu. „Comorbidități: boala cardiovasculară, HTA, DZ tip 2, BPOC”
Cele mai recente date despre epidemia de coronavirus în România
De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în România au fost confirmate 16.247 de persoane infectate. 9.053 dintre ele s-au și vindecat.
În carantină instituționalizată sunt 14.066 de persoane, iar în izolare la domiciliu sunt 18.118.
În Diaspora, 2.880 de români au fost depistați pozitiv cu coronavirus, iar 102 au decedat.
14 mai e ultima zi de stare de urgență în România. Președintele Klaus a insistat că terminarea acestea nu înseamnă că pericolul a trecut: „Lupta cu acest virus nemilos e departe de a se încheia. (…) Dacă situația se va înrăutăți și vom avea o supra-aglomerare a spitalelor, nu voi ezita să declar din nou starea de urgență.
Joi, ministrul de Interne, Marcel Vela, aanunțatcă Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care definește starea de alertă. La rândul său, vicepremierul Raluca Turcan aanunțatOrdonanța de Urgență care prelungește aplicarea mai multor măsuri de sprijire a populației