Încă 8 decese cauzate de coronavirus. Cea mai tânără victimă, un bărbat de 38 de ani. Bilanțul epidemiei în România a ajuns la 1.316 de morți

Încă 8 decese cauzate de coronavirus. Cea mai tânără victimă, un bărbat de 38 de ani. Bilanțul epidemiei în România a ajuns la 1.316 de morți
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

UPDATE, 5 iunie, ora 20.20: Autoritățile au anunțat, vineri seară, decesul a încă unui pacient infectat cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de doar 38 de ani, din județul Neamț. Acesta a murit pe 2 iunie și a fost confirmat două zile mai târziu. Suferea de pancreatită acută.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Bilanțul epidemiei de coronavirus în țara noastră a ajuns, vineri după-amiază, la 1.315 decese. Ultimele șapte victime raportate aveau între 69 și 85 de ani și erau dinTulcea, Iași, Mehedinți, Suceava și Harghita.România a sărit, vineri, de pragul de 20.000 infectări cu COVID-19. Totuși, peste 14.000 dintre cei depistați pozitiv s-au vindecat deja.

Autoritățile anunță încă 7 victime ale COVID-19. Bilanțul total al deceselor – 1.315

În Tulcea a decedat, pe 4 iunie, un bărbat de 70 de ani, care fusese depistat pozitiv pe 29 mai. „Comorbidități: ICC, insuficiență mitrală și aortică, fibrilație atrială, tumora benigna, tumora esofag”. Din același județ era și o femeie de 74 de ani. Confirmată pe 19 mai, aceasta a murit tot pe 4 iunie. Suferea de un diabet zaharat complicat.

În județul Iași, victimă a epidemiei a fost o femeie în vârstă de 69 de ani. Aceasta a fost diagnosticată pe 26 iunie și a decedat pe 4 iunie. „Comorbidități: HTA, Fibrilatie atriala, DZ”.

Pe 5 iunie a trecut în neființă și un bărbat de 85 de ani din județul Mehedinți. Acesta a fost depistat pozitiv cu coronavirus pe 30 mai. „Comorbidități: ICC, DZ, insuficiență mitrală, insuficiență renală cronică”.

În județul Suceava a decedat, pe 4 iunie, o femeie de 85 de ani, diagnosticată încă din 5 mai. Suferea de demență și casexie.

COVID-19 a făcut o victimă și în județul Harghita. Este vorba despre o femeie în vârstă de 81 de ani, care a fost depistată pozitiv pe 23 mai și a decedat pe 4 iunie. „Comorbidități: HTA, ICC, bloc de ramura, obezitate”.

Ultima victimă raportată a epidemiei este o femeie în vârstă de 81 de ani, confirmată cu SARS-CoV-2 pe 4 iunie, la o zi după deces. „Comorbidități: HTA, angină pectorală, bloc de ramura, boală cronică de rinichi”.

Cele mai recente date privind evoluția epidemiei de coronavirus în România

Ultimul bilanț, prezentat vineri, ora 13.00, de către Grupul de Comunicare Strategică, indică 20.103 de persoane depistate pozitiv de la declanșarea crizei. 14.145 dintre ele s-au vindecat, 152 sunt la Terapie Intensivă, iar 1.315 au murit.Majoritatea persoanelor decedate erau confirmate și cu multiple comorbidități.

Cele mai multe infectări sunt înregistrate în județul Suceava – 3.576. A doua zonă din țară în clasamentul negativ este cea a Bucureștiului, unde au fost testate pozitiv 2.183 de persoane. La polul opus se află județele Sălaj (98), Satu Mare (62), Brăila (43) și Vâlcea (34).

2.395 de oameni de pe teritoriul României sunt în carantină instituționalizată, iar alți 95.847 sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

La nivel național au fost prelucrate până acum 484.782 de teste.

Vineri au fost înregistrate 196 de noi infectări, dar bilanțul de joi a fost chiar mai rău – 238. Asta l-a determinat pe premierul Ludovic Orban să afirme că „orice creştere semnificativă poate să conducă la noi măsuri de restricţii”.

„Îndemnul meu pentru români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respctaţi distanţa fizică de protecţie sanitară, nu interacţionaţi de aproape cu oamenii”, a mai spus șeful Guvernului.

Dincolo de granițe, 3.084 de cetățeni români au fost confirmați cu coronavirus. 114 au murit, iar 22 s-au vindecat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`