Încă 5 români au murit din cauza epidemiei de coronavirus. Cea mai tânără victimă avea 39 de ani. Bilanțul a ajuns la 524 decese

Încă 5 români au murit din cauza epidemiei de coronavirus. Cea mai tânără victimă avea 39 de ani. Bilanțul a ajuns la 524 decese
Foto: Inquam Photos / George Călin

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri seară, decesul a încă cinci români infectați cu coronavirus. Este vorba despre persoane din județele Arad (3), Covasna și Neamț, care aveau vârste între 39 și 87 de ani. Bilanțul epidemiei de COVID-19 a ajuns astfel la 524 decese.

Cele mai recente victime ale epidemiei de coronavirus

Victima de 39 de ani este un bărbat din județul Arad. Pe 8 aprilie, acesta a ajuns ventilat mecanic la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. A fost confirmat tot atunci și a murit pe 22 aprilie. „Comorbidități: Insuficiență renală cronică (dializă). Hidrotorax drept”.

Tot în județul Arad a decedat o femeie de 56 de ani. Pe 16 aprilie, ea a ajuns tot la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Arad. A fost depistată pozitiv în aceeași zi și a murit pe 22 aprilie. Suferea de obezitate și de bronhopneumonie.

Ultima victimă din județul Arad este o femeie în vârstă de 74 de ani. Pe 10 aprilie, ea a ajuns la Spitalul Județean de Urgență – Secția Boli Infecțioase, apoi a fost transerată la Terapie Intensivă. A fost confirmată pe 10 aprilie și a murit pe 22. Suferea de leucemie.

În județul Covasna a decedat un bărbat de 60 de ani. Pe 8 aprilie, acesta a ajuns la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Gheorghe. Tot atunci a fost confirmat cu coronavirus și a murit pe 19 aprilie. „Comorbidități: Obezitate. Infarct miocardic sechelar”, precizează Grupul de Comunicare Startegică.

În județul Neamț, victimă a epidemiei de COVID-19 a fost un bărbat de 87 de ani. Pe 11 aprilie, acesta a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secția Medicală, iar pe 20 a fost transferat la Secția ATI, fiind ventilat mecanic. A fost depistat pozitiv pe 11 aprilie și a decedat pe 22. „Comorbidități: Hipertensiune arterial. Insuficiență cardiac congestiva”.

Epidemiade coronavirus în România – cele mai recente date

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri că, până în prezent, în România au fost confirmate 9.710 cazuri de infectare cu noulcoronavirus, 468 dintre ele fiind confirmate doar în ultimele 24 de ore. De asemenea, 288 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 524 de decese, în timp ce 2.406 persoane au fost declarate vindecate.

Cele mai multe cazuri de infectare cuCOVID-19sunt în continuare în județul Suceava (2.372 de persoane au fost testate pozitiv, până în prezent,în acest județ), iar a doua cea mai afectată zonă din țară este Capitala, cu 1.050 de cazuri confirmate cu COVID-19.

De asemenea, până miercuri, la ora 13.00, pe teritoriul României se aflau în carantină instituționalizată 12.809 de persoane, iar alte 40.774 de persoane sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Totodată, la nivel național au fost întocmite 457 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar în ultimele 24 de ore au fost depistate 4.950 de persoane care nu au respectat măsurile de restricţionare a circulaţiei, primind astfel sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.406.813 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`