Încă 18 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România ajunge la un total de 744 de decese legate de COVID-19

Încă 18 pacienți infectați cu coronavirus au murit. România ajunge la un total de 744 de decese legate de COVID-19
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

UPDATE // Institutul Național de Sănătate Publică a revenit, ulterior, cu o serie de rectificări în ceea ce privește decesele 743 și 744, astfel că materialul inițial a fost modificat.

Autoritățile au anunțat, vineri, că încă 18 pacienți infectați cu coronavirus au murit, astfel că România ajunge la un total de 744 de decese legate de cazurile de COVID-19.

Decesul 727 se referă la o femeie de 80 de ani, din județul Arad. Ea a fost internată, în 27 aprilie, la secția de Boli Infecțioase din Spitalul Județean de Urgență Arad, iar mai apoi, în 28 aprilie, era transferată la terapie intensivă. Probele pentru COVID-19 fuseseră recoltate încă din 27 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 30 aprilie, când s-a produs și decesul.Comorbidități: Diabet Zaharat tip II, BPOC, HTA, cardiopatie ischemică, amputatie coapsă, fibrilație atrială.

A 728-a victimă din România este un bărbat de 79 de ani, din Arad. În 3 aprilie, el era internat în secția de medicină internă din Spitalul Județean de Urgență Arad. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 15 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 23 aprilie. Ulterior, în 23 aprilie, erau recoltate din nou probe, iar rezultatul venea, din nou, pozitiv în 27 aprilie. Bărbatul a murit vineri, 1 mai.Comorbidități: Obezitate grad I.

Decesul 729 implică un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Arad în 26 aprilie. Tot atunci i-au fost recoltate probele și a fost confirmat cu COVID-19. Decesul a fost înregistrat în 1 mai.Comorbidități: Hepatită virală C, amputație coapsă stângă.

Decesul 730 vizează o femeie de 20 de ani, din Vaslui. Dacă în 9 aprilie a fost internată în Spitalul Bârlad, în 16 aprilie a fost transferată în Clinica de Boli Infecțioase Iași. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 10 aprilie, iar rezultatul a venit în 11 aprilie. Decesul s-a produs în 30 aprilie. Autoritățile au precizat că pacienta venise din Anglia și, din carantină, a fost internată la spital.Pacienta a venit din Anglia și din carantină a fost internată în spital.

A 731-a victimă este un bărbat de 55 de ani, din Caraș-Severin. Debutul bolii a avut loc în 10 aprilie, iar în 14 aprilie a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Reșița, cu insuficiență respiratorie acută. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în aceeași zi, 14 aprilie, iar rezultatul a venit în 15 aprilie. Decesul s-a produs în 1 mai.

Decesul 732 se referă la o femeie de 90 de ani, din județul Botoșani, care trăia într-un cămin de bătrâni. În 17 aprilie a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, iar în 18 aprilie i-au fost recoltate probe pentru COVID-19. Decesul a fost înregistrat în 30 aprilie. Autoritățile au precizat că în cămin evoluează un focar de infecție COVID-19.Comorbidități: cardiopatie ischemică, amputație gambă stângă.

Decesul 733 se referă la un bărbat de 61 de ani, din Vrancea, localitatea Focșani. În 17 aprilie, el era adus la secția de chirurgie din Spitalul Județean de Urgență Focșani. Pacientul este operat pentru ocluzie intestinală și, în 21 aprilie, este transferat la secția de chirurgie din Spitalul Adjud. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 17 aprilie, iar rezultatul a venit în 19 aprilie. Decesul s-a produs în 30 aprilie.Comorbidități: neoplasm rectal.

A 734-a victimă este o femeie de 61 de ani, din Cluj, care a fost internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, în 7 aprilie. Tot atunci i-au fost recoltate probele, fiind confirmată în aceeași zi. Decesul a fost înregistrat în 1 mai.Comorbidități: BPOC, HTA.

Decesul 735 se referă la o femeie de 75 de ani, din Sibiu, care a fost internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în 14 aprilie. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 14 aprilie, fiind confirmată cu boala infecțioasă o zi mai târziu, în 15 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 30 aprilie.Comorbidități: boală cardiacă, boală neuro-musculară.

Decesul 736 implică un bărbat de 81 de ani, din Sibiu. Victima a fost internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sibiu în 26 aprilie, când era și confirmat cu COVID-19, în condițiile în care probele îi fuseseră recoltate din 25 aprilie. Bărbatul a murit în 30 aprilie.Comorbidități: boală cardiacă, boală neuro-musculară, obezitate, hepatită cronică.

Victima 737 este un bărbat de 84 de ani, din Galați, care locuia într-un cămin de bătrâni. În 23 aprilie era internat în secția dedicată cazurilor de COVID-19 din Spitalul TBC Galați. El fusese testat pozitiv pentrucoronavirus din 22 aprilie, iar probele îi fuseseră recoltate din 15 aprilie. Victima a murit în 30 aprilie, iar autoritățile au precizat că în și în acest cămin de bătrâni este un focar de infecție cu SARS-CoV-2. Comorbidități: demență, fractură de sold.

Decesul 738 se referă la un bărbat de 58 de ani, din Dorohoi, Botoșani. În 10 aprilie era adus la Spitalul Județean de Urgență Botoșani. Probele au fost recoltate în 11 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 13 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 1 mai.Comorbidități: DZ, HTA.

A 739-a victimă este o femeie de 84 de ani, din Botoșani, care locuia într-un cămin de bătrâni (în care evoluează un focar de COVID-19). În 13 aprilie au fost recoltate probele, iar rezultatul a venit pozitiv în 14 aprilie, când a și fost internată la SJU Botoșani. Femeia și-a găsit sfârșitul în 1 mai.Comorbiditati: cardiopatie ischemică.

Decesul 740 se referă la un bărbat de 48 de ani, din Suceava. În 21 aprilie a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, pentru ca ulterior, în 29 aprilie, să fie transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Dacă data recoltării este 20 aprilie, data rezultatului este 21 aprilie, iar data decesului este 1 mai.

Decesul 741 este al unui bărbat de 81 de ani, din Suceava. El a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Suceava în 18 aprilie, iar probele au fost recoltate în 21 aprilie. Rezultatul a venit pozitiv în 22 aprilie, iar decesul s-a produs în 30 aprilie. Comorbidități: HTA.

Victima 742 este o femeie de 67 de ani, din Suceava, care a fost internată în Spitalul Municipal Rădăuți în 9 aprilie. Probele au fost recoltate în 9 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 11 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 20 aprilie.Comorbidități: ciroză hepatică.

Decesul 743 se referă la un bărbat de 68 de ani, din județul Cluj, care a fost internat la secția de terapie intensivă din Spitalul Clinic Municipal Cluj în 9 aprilie, pentru ca mai apoi, în 10 aprilie, să fie transferat tot la ATI, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Probele au fost recoltate în 9 aprilie, când bărbatul a fost și confirmat cu boala infecțioasă. Decesul s-a produs în 1 mai.Comorbidități: melanom malign cu metastaze pulmonare, cerebrale, abdominale.

Victima 744 este o femeie de 67 de ani, din Sfântu Gheorghe, Covasna. În 20 aprilie, ea era internată în secția de Pneumoftiziologie din Spitalul Județean de Urgență Sfântu Gheorghe, iar în 24 aprilie era transferată în secția ATI. Probele au fost recoltate în 21 aprilie, ia rezultatul a venit pozitiv în 23 aprilie. Decesul s-a produs în 1 mai.Comorbidități: BPOC, HTA, depresie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`