UPDATE // Alte două victime în România. Bilanțul național ajunge la 803 decese legate de COVID-19

UPDATE // Alte două victime în România. Bilanțul național ajunge la 803 decese legate de COVID-19
foto: Hepta.ro / Bestimage / ELYxandro Cegarra / Panoramic /

UPDATE // La puțin timp după anunțul inițial, autoritățile au raportat alte două victime în România. Este vorba despre persoane confirmate cu COVID-19 din Bihor și Arad.

Decesul 802 se referă la un bărbat de 70 de ani, din Bihor, care a fost internat la Spitalul Aleșd în 17 martie. În 2 aprilie, el a fost transferat la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Oradea. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 2 aprilie, când avea să vină și rezultatul pozitiv. Decesul a fost înregistrat în 3 mai.Comorbidități: BPOC, tumoră bronhopulmonară.

Victima 803 este o femeie de 49 de ani, din Arad, care a fost internată în secția de terapie intensivă din Spitalul Județean de Urgență Arad în 28 aprilie. Tot atunci au fost recoltate și probele pentru COVID-19, iar femeia a fost confirmată cu boala infecțioasă în aceeași zi. Ea a murit în 3 mai (bronhopneumonie).Comorbidități: obezitate, HTA, DZ tip II insulino-depedent.

Știrea inițială // Autoritățile au anunțat, luni dimineață, încă 11 decese în rândul pacienților infecția cu coronavirus, astfel că bilanțul victimelor din România a urcat la 801. Ultimele fatalități se referă la persoane confirmate cu COVID-19 din Galați, Bihor, Timiș, Ilfov, Mureș și Bistrița-Năsăud.

România ajunge la un total de 801 decese legate de COVID-19

Decesul 791 se referă la un bărbat de 68 de ani, din județul Galați, notată de autorități drept persoană asistată la Căminul de bătrâni Galați. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 25 aprilie, când avea să fie și confirmat cu boala, la Spitalul Județean de Urgență Galați. În 29 aprilie era mutat la terapie intensivă, iar din 2 mai a fost trecut pe ventilare mecanică. Decesul s-a produs în 3 mai.Comorbidități: boală renală cronică, HTA, hemipareza stanga, hematom cerebral operat.

A 792-a victimă este o femeie de 94 de ani, tot din Galați, asistată și ea la Căminul de bătrâni Galați. Probele au fost recoltate în 27 aprilie, iar femeia a fost confirmată cu COVID-19 în aceeași zi, la Spitalul Județean de Urgență Galați. O zi mai târziu, în 28 aprilie, era transferată la Spitalul CFR Galați, iar în 3 mai își găsea sfârșitul.Comorbidități: boală renală cronică, HTA std. II.

Decesul 793 vizează un bărbat de 30 de ani, din Bihor, care a fost internat în 12 aprilie la Spitalul Clinic Municipal Oradea, iar în 15 aprilie a fost mutat în secția ATI, intubat și ventilat mecanic. Dacă data recoltării este 12 aprilie, data confirmării este 14 aprilie, iar decesul a survenit în 3 mai.Comorbidități: obezitate

Decesul 794 implică un bărbat de 78 de ani, din Timiș, care era dializat cronic. În 14 aprilie erau recoltate probele, iar rezultatul venea pozitiv în 15 aprilie, când era și internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara. Victima a murit în 3 mai.Comorbiditati: boală renală cronică, insuficiență cardiac, HTA std. III, insuficiență valvulara mitrala, pielonefrita cronica, DZ tip II, lacunarism cerebral.

Victima 795 este o femeie de 84 de ani, din Ilfov, asistată la Căminul de bătrâni Popești-Leordeni. În 22 aprilie erau recoltate probele, iar rezultatul venea pozitiv în ziua următoare, pe 23 aprilie. În 25 aprilie, victima era internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „V. Babeș”, și murea în 3 mai.Comorbidități: boala Alzheimer.

Decesul 796 se referă la o femeie de 47 de ani, din Bihor. În 16 aprilie era internată în Spitalul Clinic Municipal Oradea, la secția ATI, intubată și ventilată mecanic. În 28 aprilie era transferată în secția penumologie, în stare ameliorată, dar în 2 mai ajungea din nou în ATI, în stare agravată. Ea fusese confirmată cu COVID-19 încă din 17 aprilie, în condițiile în care probele fuseseră recoltate din 16 aprilie. Decesul a fost înregistrat în 3 mai.Comorbidități: DZ tip II, obezitate morbidă.

Decesul 797 vizează un bărbat de 75 de ani, din Mureș. În 11 aprilie era internat în secția de gastroenterologie din Spitalul Clinic Județean Mureș, iar în 20 aprilie era transferat în secția de pneumologie. Apoi a fost dus la terapie intensivă, unde a fost și intubat. Dacă probele au fost recoltate în 12 aprilie, rezultatul a venit pozitiv în 13 aprilie. Data decesului este 3 mai.Comorbidități: DZ tip II, CI, HTA, hepatopatie cronică, boală renală cronică.

Victima 798 a devenit o femeie de 49 de ani, din Mureș, ce avea calitatea de contact cu un caz confirmat. În 2 mai era internată la secția de boli infecțioase din Spitalul Orășenesc Luduș, când îi erau recoltate și probele pentru COVID-19. Femeia a fost confirmată cu boala în 3 mai, la o zi după deces, care se produsese deja din 2 mai.Comorbidități: obezitate.

Decesul 799 se referă la o femeie de 65 de ani, din Mureș. În 5 mai era internată la secția de medicină internă din Spitalul Clinic Județean Mureș, iar în 7 aprilie era transferată la boli infecțioase. Mai mult decât atât, în 28 aprilie era mutată la terapie intensivă, iar din 30 aprilie era chiar intubată. Femeia a murit din 3 aprilie. Probele au fost recoltate în 5 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 6 aprilie.Comorbidități: DZ tip II.

Decesul 800 se referă la o femeie de 89 de ani, din Galați, care era asistată la Căminul de bătrâni Galați. Probele au fost recoltate în 27 aprilie, zi în care avea să fie și confirmată cu COVID-19, la Spitalul Județean de Urgență Galați. Ea a fost internată la secția medicală I din Spitalul Județean de Urgență Galați în 28 aprilie, pentru ca ulterior, în aceeași zi, să fie transferată la Spitalul CFR Galați. Decesul s-a produs în 3 mai.Comorbidități: sdr. Alzheimer, boală cronică de rinichi.

Decesul 801 se referă la un bărbat de 82 de ani, din Bistrița-Năsăud. El a fost internat la secția boli infecțioase II din Spitalul Județean de Urgență Bistrița în 30 aprilie, dar el fusese deja confirmat cu COVID-19 – probele au fost recoltate la domiciliul pacientului în 28 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv în 18 aprilie. Decesul s-a produs în 3 mai.Comorbidități: CIC, HTA, rinichi unic chirurgical stang, demență mixtă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie