În urma săpăturilor au fost găsite 15 membre amputate și 15 schelete de cai pe locul în care a avut loc bătălia de la Waterloo

În urma săpăturilor au fost găsite 15 membre amputate și 15 schelete de cai pe locul în care a avut loc bătălia de la Waterloo
FOTO- Pixabay

Excavatoarele din Belgia au găsit 15 membre și 7 schelete de cabaline la locul bătăliei decisive din 1815 împotriva lui Napoleon.

Săpăturile de la Waterloo dezvăluie lupta îngrozitoare

Măcelul și oroarea bătăliei de la Waterloo au fost scoase la iveală după săpăturile făcute de către veterani militari și arheologi care a descoperit membre amputate și rămășițele de cai care au fost împușcați pentru a fi scutiți de suferință, potrivit The Guardian.

Cel puțin 20.000 de oameni – și posibil mulți alții – au fost uciși în epica bătălie din 1815, când ofițerul militar britanic Ducele de Wellington și o alianță europeană au învins forțele franceze ale lui Napoleon într-o întâlnire decisivă și sângeroasă care a determinat echilibrul de putere în Europa pentru aproape un secol.

Tony Pollard, istoric și arheolog la Universitatea din Glasgow, a declarat: „Pe alte câmpuri de luptă napoleoniene, avem gropi de înmormântare cu oameni. Avem gropi cu cai. Avem chiar gropi cu cai și oameni. Nicăieri în documentul arheologic nu avem această combinație de membre, o înmormântare și cai eutanasiați.”

Săpăturile descoperite de la Waterloo, care au început în 2015 la aniversarea a 200 de ani de la bătălie, au contribuit la furnizarea „unei imagini mai echilibrată” decât relatările dominate de britanici din cărțile de istorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`