În ultimii 10 ani au picat BAC-ul 900.000 din 1,9 milioane de elevi care au dat examenul. Reacția Ministrului Educației

În ultimii 10 ani au picat BAC-ul 900.000 din 1,9 milioane de elevi care au dat examenul. Reacția Ministrului Educației
Foto: Digi24

În ultimii zece ani au terminat liceul 1,9 milioane de copii, din care 900.000 nu au luat examenul de bacalaureat, a susținut Ministrul Educației, Liviu Pop.

"În ultimii 10 ani, au finalizat liceul 1,9 milioane de copii și aproape 900.000 dintre ei nu au luat examenul de bacalaureat. Dintre aceștia, 170.000 sunt pe filiera teoretică, 700.000 pe filiera tehnologică. Atunci, întrebarea simplă este ce facem cu filiera tehnologică. Este bine așa cum e bacalaureatul? Sunt elevii slab pregătiți? Noi oricum în momentul de față suntem în lucru cu planurile-cadru pentru învățământul liceal", a declarat Ministrul Educației, citat de Agerpres.

Din 15 decembrie, aceste planuri vor fi puse în dezbatere publică, a precizat ministrul. Ulterior, vor fi rescrise programele școlare pentru anul viitor pentru învățământul liceal.

"Dar întrebarea rămâne aceeași: este bine organizat examenul de bacalaureat din perspectiva orientării școlare a elevului? Nu orientăm greșit elevii, în condițiile în care 700.000 dintre ei absolvenți de la liceele tehnologice nu sunt capabili să ia examenele de bacalaureat? N-am spus niciodată că toți absolvenții trebuie să ia examenul de bacalaureat, dar e un semnal, pentru că e vorba de aproape un milion de oameni care probabil au fost greșit orientați în activitatea școlară. Aici vorbim de bani publici și viitorul țării noastre", a continuat Liviu Pop.

Acesta a oferit lămuriri și în ceea ce privește perspectiva introducerii unei noi sesiuni de bacalaureat: "Discuția pe care încearcă să o poarte unii, văzând rezultatele bacalaureatului, este mutarea sesiunii din august în decembrie sau în februarie. Nu am spus că e o decizie și nici măcar o intenție de consultare la nivelul MEN. Nu vom lua o decizie până nu se va face o consultare în prealabil. Azi sunt trei sesiuni de bacalaureat. Nu e nimic nou. Important e cum așezăm aceste sesiuni. În primăvară e bacul olimpicilor, după care vine sesiunea din iulie și foarte repede cea din august. Eu cred că decizia trebuie luată atunci când vom avea argumentele".

Anterior, el declarase că ia în calcul introducerea unei noi sesiuni de bacalaureat, ”undeva în decembrie, poate februarie”. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”