În spitalul de la Madrid, care și-a oferit ajutorul, nu a ajuns niciun rănit de la Colectiv. Președintele FADERE: Au o secție de arși ultramodernă și erau dispuși să îi trateze pe banii lor (VIDEO)

În spitalul de la Madrid, care și-a oferit ajutorul, nu a ajuns niciun rănit de la Colectiv. Președintele FADERE: Au o secție de arși ultramodernă și erau dispuși să îi trateze pe banii lor (VIDEO)

Diaspora spune ca oficialii Ministerului Sănătății au respins ajutorul din străinatate în cazul  răniților de la Colectiv. Daniel Țecu, președintele FADERE, a declarat pentru B1 TV, joi, că spitalul din Madrid, care deține o secție de arși ultramodernă, și-a oferit sprijinul în tratarea tinerilor care au ars în clubul bucureștean, dar că șefii din Ministerul Sănătății le-au spus de fiecare dată „să aibă răbdare, pacienii nu sunt transportabili”.

Mai mult, medicii spanioli erau dispuși să trateze răniții de la Colectiv pe banii lor, „numai să fi venit aici”, spune Daniel Țecu.

„Vineri s-a întâmplat accidentul, luni am făcut o cerere și, deja la două zile, spitalul din Madrid, este unul dintre cele mai bune spitale – au o secție de arși ultramodernă, – și Ministerul sănătății Regional ne-au dat un răspuns pozitiv. L-am contactat telefonic pe domnul Arafat, dânsul mi-a dat pe cineva de la Ministerul Sănătății și de fiecare dată răspunsul a fost >. Însă, cert este că românii din comunitate s-au mobilizat la această veste. Au spus că sunt dispuși să primească familiile victimelor, să le asigure hrană, cazare, transport. Noi am făcut tot ceea ce putea să facem, dar mereu ni s-a spus >.  În același timp m-au contactat două persoane: o persoană de aici, din Spania, și o altă persoană din România,  care aveau pacienți rude și ne întrebau >. Eu le-am spus să vorbească cu medicii de acolo și să îi întrebe dacă sunt gata pentru transport. Persoana de aici, care spunea că are un văr pacient, mi-a spus că a vorbit cu medicii spanioli și că se pot transporta.

În spitalul de la Madrid, care și-a oferit ajutorul, nu a ajuns niciun rănit de la Colectiv.

Medicii spanioli erau dispuși să trateze răniții de la Colectiv pe banii lor, numai să fi venit aici”, a declaratpre;edintele FADERE pentru B1 TV.

Dclarațiile Ministerului Sănătății, care a asigurat tot timpul că victimele de la Colectiv au toate condițiile în spitalele de la noi, sunt contrazise și de unul dintre medicii de la Spitalul de Arși. Acesta a declarat că victimele de la Colectiv au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești, într-un interviu pentru jurnalistul Cătălin Tolontan, publicat pe tolo.ro.

„Mulți dintre răniți au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianicul”, a spus medicul al cărui nume este confidențial. (Detalii AICI)
 

 

#DIRECT_ONE_uparv8#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`