În România trăiesc peste 80.000 de copii cu dizabilități. Ministrul Egalității de Șanse: Lupta împotriva discriminării și asigurarea unui trai decent trebuie să constituie, în continuare, o prioritate

În România trăiesc peste 80.000 de copii cu dizabilități. Ministrul Egalității de Șanse: Lupta împotriva discriminării și asigurarea unui trai decent trebuie să constituie, în continuare, o prioritate
Sursa foto: Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse / Facebook

De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a transmis un mesaj în care a condamnat toate formele de discriminare și excluziune socială față de aceste persoane. Potrivit ANPDCA, la sfârșitul lunii iunie 2023 erau peste 80.000 de copii cu dizabilități în România, dintre care 50.000 încadrați în grad de handicap grav. Asigurarea unui trai decent pentru acești oameni trebuie să constituie, în continuare, o prioritate, a transmis ministrul Natalia Intotero (PSD).

Ministerul Familiei, mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

„Dizabilitatea devine abilitate!

🤗 Astăzi, întreaga noastră atenție se îndreaptă către persoanele cu dizabilități din România. Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este un prilej pentru noi toți de a condamna ferm toate formele de discriminare și excluziune socială a persoanelor cu dizabilități.

📍Dizabilitatea reflectă mai degrabă modul în care societatea reacționează la anumite caracteristici individuale, iar persoanele cu dizabilități contribuie în mod activ la dezvoltarea societății, atunci când beneficiază de susținerea acesteia”, a susținut Ministerul Familiei, într-un comunicat.

Instituția a mai transmis că, vara aceasta, peste 1.000 de tineri cu dizabilități din întreaga țară s-au aflat în vacanță la mare. Potrivit datelor, ANPDCA, la sfârșitul lunii iunie erau peste 80.000 de copii cu dizabilități, dintre care 50.000 cu grad de handicap grav.

„Susțin toate demersurile care apără și promovează drepturile copiilor cu dizabilități, precum combaterea discriminării și a abuzurilor de orice fel. Lupta împotriva discriminării, a marginalizării și asigurarea unui trai decent trebuie să constituie, în continuare, o prioritate”, a declarat ministrul Natalia Intotero.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`