Primarii din Ilfov n-au făcut mai nimic să țină oamenii în case: Lumea a petrecut afară, în plină epidemie de coronavirus / Jandarmeria ar trebui să se implice mai mult, în special în mediul rural

Primarii din Ilfov n-au făcut mai nimic să țină oamenii în case: Lumea a petrecut afară, în plină epidemie de coronavirus / Jandarmeria ar trebui să se implice mai mult, în special în mediul rural

Românii nu țin cont de regulile impuse de autorități. S-a văzut asta sâmbătă. În plină pandemie de coronavirus, în toate orașele și localitățile din jurul Bucureștiului, cu primari majoritari PNL, inclusiv șefi liberali la Consiliile Județene, oamenii nu ieșit la iarbă verde, pregătiți parcă de sărbătoare.

Nimeni nu i-a deranjat. Poliția și Jandarmeria nu s-au deplasat spre locurile unde grătarele nu mai conteneau, iar fotografiile făceau înconjurul rețelelor de socializare.

Această petrecere ad-hoc a românilor petrecăreți a avut loc în contextul în care România a raportat, sâmbătă, cele mai multe cazuri de infectare cu Covid-19 de până acum – 59. (Detalii AICI)

O reacție a venit însă din partea lui Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov. Acesta a cerut ca toți primarii “să închidă toate locurile de agrement din județ”.

M-am uitat la televizor și m-am îngrozit. Oameni în valuri în locurile de agrement din Ilfov. Asta este INCONŞTIENȚĂ din partea lor! Dar și noi, ca autorități, avem obligația să luăm măsuri și să-i oprim. Așa că rog toți primarii să închidă toate locurile de agrement din județ. Toate! Luni vă trimit și adresă oficială în acest sens! Știți cât e de important”, a postat acesta pe pagina personală de Facebook.

În mediul rural, situația este și mai gravă. Oamenii, marea majoritate dintre ei trecuți de 60 de ani, nu respectă mai deloc regulile anunțate de Guvern. După cum se știe evenimentele cu mai mulți oameni sunt interzise, dar acest lucru nu-i impiedică pe mulți români să organizeze nunți cu zeci sau chiar sute de persoane, pentru că, momentan, nicio autoritate publică nu-i sancționează. După modelul Italiei, Jandarmeria ar trebui sa se implice mai mult, pentru a fi salvate vieți omenești.

După difuzarea imaginilor de către toate televiziunile de știri, autoritățiloe au transmis și un mesaj RO-ALERT cu mai multe indicații de urmat pentru prevenirea răspândirii nouluicoronavirus. Prima este aceea ca oamenii să stea în case.

În aceste condiții, de totală nepăsare a unora, se așteaptă ca numărul infectărilor să crească accelerat.

Un scenariu asemănător a fost și în Italia, până când numărul deceselor a ajuns la peste 700 într-o singură zi, iar locuitorii mai au voie să iasă doar în condiții speciale. (Detalii AICI)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, sâmbătă seară, noi recomandări. Vela a anunțat că se închid magazinele din mall, că oamenii nu mai pot umbla în grupuri mai mari de trei, iar în intervalul 22.00-06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute anterior.

Pe timp de zi, între 6.00 și 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentrudeplasarea la serviciu, cumpărături strict necesare, la spital ori farmacie. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`