În plină criză COVID-19, echipele Apa Nova curăță zilnic rețeaua de canalizare. Conductele transportă zilnic tone de deșeuri de toate tipurile, inclusiv măști și mănuși utilizate

În plină criză COVID-19, echipele Apa Nova curăță zilnic rețeaua de canalizare. Conductele transportă zilnic tone de deșeuri de toate tipurile, inclusiv măști și mănuși utilizate
foto: Pixabay

Echipele Apa Novacurăță zilnic rețeaua de canalizare care transportă tone de deșeuri de toate tipurile, inclusiv măști și mănuși de protecție utilizate, în plină criză generată de pandemia de COVID-19, arată un comunicat de presă emis miercuri seară.

Potrivit sursei citate,Apa Novaoperează Stația de Epurare a Apelor Uzate Glina – Faza I în baza Autorizației de Gospodărire a Apelor emisă de Administrația Națională „Apele Române” și tratează tot influentul de 7,8 mc. pe secundă, adică 250.000.000 mc. anual, rezultat al apelor casnice, industriale și meteorice generat de cei 2.200.000 de locuitori ai Municipiului București și ai zonelor limitrofe. Apele uzate în totalitatea lor sunt tratate 100% printr-un proces mecanic și 60% și printr-un proces biologic.

Prin procesele tehnologice de epurare sunt eliminate anual din apele uzate orășenești peste 150.000 tone de deșeuri, astfel încât apele restituite emisarului natural, respectiv râul Dâmbovița, sunt convențional curate. Inexistența Stației de Epurare a Apelor Uzate Glina ar fi determinat regăsirea în totalitate a acestor cantități de deșeuri în cursul de apă, se mai arată în comunicat.

Prin finalizarea acestui proiect (Glina – Faza II), implementat de Primăria Capitalei, unul dintre cele mai ample proiecte de ecologizare dezvoltat la nivelul Europei la acest moment, se va realiza epurarea integrală a apelor uzate deversate de bucureșteni. Prin implementarea acestui proiect, APA NOVA va avea ocazia să opereze una dintre cele mai moderne și mai mari stații de epurare din Europa, continuând astfel parteneriatul solid cu Primăria Municipiului București, în beneficiul bucureștenilor, potrivit aceleiași surse.

Reprezentanții Apa Nova susțin că realizareaproiectului este dificilă și provocatoare deoarece presupune edificarea unor obiective tehnologice noi și unice. Planificat a fi finalizat în anul 2021, revitalizarea acestui proiect se datorează implicării active și totale a actualei echipe de conducere a Primăriei Municipiului București.

Conform aceluiași comunicat, toate activitățile pe care Apa Nova le desfășoară au la bază principii și valori solide prin care se încurajează atât respectul pentru om și natură, cât şi conservarea patrimoniului natural și comunitar. Având în vedere aceste lucruri, anul trecut, compania a lansat campania Poveşti cu Final Fericit care încearcă să tragă un semnal de alarmă prin sublinierea faptului că sistemul de canalizare nu este un coș de gunoi, iar deșeurile nu dispar de la sine din sistemul de canalizare și din viața bucureștenilor, ci provoacă efecte negative asupra mediului înconjurător.

„Apa Nova și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiului București,conform Contractului de Concesiune semnat în 2000 cu Primăria Municipiului București.În cei aproape 20 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții care depășesc 500 de milioane de euro până în prezent. Zi de zi, echipele Apa Nova lucrează dedicat și depun eforturi susținute pentru asigurarea funcționalității sistemului de alimentare cu apă și canalizare în condiții de calitate și de siguranță”, conchid reprezentanții Apa Nova, în comunicatul de miercuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”