Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca se aflăpe primul loc în privința rezultatelor obținute în tratarea pacienților cu Covid-19,potrivitConsiliului Județean Cluj.
Astfel, din3.550 de cazuri au fost vindecați3.486,rata mortalității fiind de numai 1.8%. 98% dintre cei internați au fost vindecați, se arată într-o analiză aMinisterului Sănătății.
64 de oameni au decedatdin martie până acum.
La nivel național, 3,1% dintre cei infectați de la începutul pandemiei au pierdut lupta cu virusul.
LaSpitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, paturile sunt echipate cu oxigen, iar pesonalul medical este foarte atent la starea de sănătate a pacienților.
„Secretul este că în spatele terapiei intensive să fie o muncă susținută în așa fel încât pacienții să nu ajungă la terapie, să nu trebuiască să ajungă la terapie intensivă și acest lucru se face pe secțiile obișnuite.”, a declaratIoan Mureșan, managerul Spitalului De Boli Infecțioase Cluj-Napoca.
„Sunt asigurate cu oxigen și vacuum, la două stocatoare care funcționează încontinuu, de mare capacitate. Am pregătit asistenții pe terapie intensivă ca sub coordonarea medicilor de terapie intensivă să poată realiza pe secțiile obișnuite oxigeno-terapie și ventilație non-invazivă, astfel încât pacienții ajung pe secția de terapie doar cu forme severe și critice.”, mai adăugă acesta, potrivit ProTv.
Conducerea a făcut multe angajări pentru a supplimenta nivelul personalului,iar în laboratoare se lucrează la foc continuu.
Spitalul dispune de214 paturi pentru bolnavii de coronavirus, dintre care 20 la terapie intensivă.
„Spitalul de Boli Infecțioase este numărul unu în România ca și spital Covid. E un lucru extrem de lăudabil și, până la urmă, confirmă profesionalismul medicilor de aici.”, a spusMircea Abrudean, prefectul județului Cluj.