În cazul Șova, PSD a făcut a doua greşeală monumentală: Ei ne ţin la uşa democraţiei adevărate, ei ne ţin la coadă dacă vrem să votăm

În cazul Șova, PSD a făcut a doua greşeală monumentală: Ei ne ţin la uşa democraţiei adevărate, ei ne ţin la coadă dacă vrem să votăm
Foto: turcanraluca.ro

Dan Șova, al doilea politician acuzat de fapte de corupție scăpat din ghearele DNA prin bunăvoința colegilor parlamentari.

Jurnalistul Alex Livadaru este de părere că Șova, deși este egal în fața legii cu orice cetățean român, acesta are un alt atu: este prietenul premierului victor Ponta.

”Doar pentru că este prietenul premierului Victor Ponta şi îi leagă o istorie împreună, o poveste în care Dan Şova este suspectat că a capușat societăţile de stat din Valea Jiului, acesta a scăpat de închisoare”, scrie Livadaru într-un editorial pentru Gândul.

După votul aleșilor în cazul tânărului corupt Șova, mai multe amabasade, dar și presa internațională  s-au sesizat, vorbind despre corupția din România.

”Din cauza lui, România suferă o nouă, imensă lovitură de imagine. El şi colegii lui care l-au apărat de Justiţie au provocat un val de reacţii din partea ambasadelor statelor civilizate. Din cauza acestor indivizi care se cred mai presus de lege, care au tăiat şi împărţit România după propria lor dorinţă în ultimele două decenii, stăm pe loc şi nu suntem luaţi în serios când vine vorba de Schengen şi investiţii masive. Din cauza lor, România este văzută ca fiind o ţara coruptă, în care drepturile sunt în funcţie de puterea şi protecţia pe care o ai. Din cauza acestor „băieţi” care jefuiesc în stil mafiot, fără doctrină şi se apără unii pe alţii punând ei, cătuşe procurorilor DNA, din cauza lor suntem mai săraci.”, semnalează jurnalistul.

Din dorinţa de a-l apăra pe Victor Ponta, protejându-l pe prietenul său Dan Şova de procurori, PSD face a doua greşeală monumentală după interzicerea votului în Diaspora. 

 ”Prea-imunii Parlamentului, care îşi dau legi, vor superimunitate, votează ordonanţe de traseişti şi ordonanţe în interes personal, ca să scape de doctorate fără să plătească. Ei ne ţin la uşa democraţiei adevărate, ei ne ţin la coadă dacă vrem să votăm. Dacă în 16 noiembrie 2014 premierul Ponta a pierdut alegerile catastrofal din cauză că a atentat la democraţie in secţiile de vot din străinătate, astăzi, 25 martie 2015, prin votul sfidator in favoarea lui Dan Şova, PSD tocmai a aruncat un chibrit încins pe o pungă de gaz. ”, mai scrie jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`