În Capitală, pot fi organizate în aer liber festivaluri sau alte evenimente culturale în aer liber cu peste 1.000 de spectatori. Participarea, permisă doar pentru persoanele vaccinate

Publicat: 31 05. 2021, 21:05
foto: Pixabay

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât, luni, într-o ședință extraordinară, că în Capitală sunt permise organizarea organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale cu participarea a peste 1.000 de persoane, cu condiția ca acestea să fie vaccinate anti-COVID-19, să poarte mască de protecție și să fie prevăzută pentru fiecare o suprafață de 2 metri pătrați.

În Capitală, pot fi organizate în aer liber festivaluri sau alte evenimente culturale cu peste 1.000 de persoane dacă acestea sunt vaccinate, a decis CMBSU

„Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor,festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea unui număr mai mare de 1.000 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în noua formă a Hotărârii nr. 33 din 31 mai 2021.

Până astăzi, 31 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.077.737 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat luni de autorități. Un număr de1.039.821 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce30.312 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. Dintre cele153 de îmbolnăviri nou depistate, doar 23 au fost înregistrate în București.

Cele mai recente date furnizate de CNCAV arată că, de la debutul campaniei de vaccinare, în România au fost administrate peste 7,8 milioane de doze, fiind astfel vaccinate la nivel național mai bine de 4,3 milioane de persoane, dintre care 3,5 milioane au primit inclusiv rapelul.