În Brăila, peste 50% din rezultatele pozitive făcute cu aparatele DrugTest au picat la IML: „Permisul se reține doar dacă medicul constată semne evidente de consum”

În Brăila, peste 50% din rezultatele pozitive făcute cu aparatele DrugTest au picat la IML: „Permisul se reține doar dacă medicul constată semne evidente de consum”
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Polițiștii din Brăila au testat de la începutului anului 563 de șoferi cu ajutorul a două aparate DrugTest.

Dintre aceștia, 99 au fost depistați pozitiv la consumul de substanțe interzise, însă pentru 53 rezultatele au fost infirmate de analizele toxicologice, informează debraila.ro.

Peste 50% din rezultatele pozitive făcute cu aparatele DrugTest au picat la IML

Unul dintre cele mai faimoase cazuri de rezultat „fals-pozitiv” la DrugTest este cel al unui brăilean de la „Braicar”, care a fost testat în timp ce lucra, anul trecut în octombrie, rezultatul indicând consumul a trei substanțe interzise.

La începutul lui 2023, șoferul în vârstă de 50 de ani, căruia i s-a reținut permisul de conducere timp de câteva luni și a fost suspect într-un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, i-a fost restituit permisul, dar și soluția de clasare de la procuror. Aparent, analizele au arătat că nu a consumat substanțe interzise

Șeful Serviciului Rutier: „Dacă un șofer refuză DrugTest-ul și merge la sânge, nu i se reține permisul”

„Dacă un conducător auto refuză testarea cu DrugTest-ul, i se spune că trebuie să meargă la sânge. Dacă merge la sânge se întocmește o lucrare generală și nu se reține permisul de conducere.

Se reține doar dacă medicul, la momentul prelevării probelor biologice, constată, pentru că se face și o examinare clinică, că sunt semne evidente de consum de substanțe psihoactive.

Dacă medicul constată că nu sunt semne evidente, nu se reține permisul, ci așteptăm rezultatul probelor biologice. Refuzul recoltării de probe biologice este infracțiune”, a transmis comisarul-șef Virgiliu-Bogdan Zotoi, șeful Serviciului Rutier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare