Impovizațiile la care militari rușii recurg pentru a supraviețui pe fronturile din Ucraina

Impovizațiile la care militari rușii recurg pentru a supraviețui pe fronturile din Ucraina
ODESSA, UKRAINE - MARCH 14: (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - "UKRAINIAN ARMED FORCES / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Ukrainian servicemen patrol in the streets as security measures tightened due to the ongoing Russian attacks in Odessa, Ukraine on March 14, 2022. Ukrainian Armed Forces / Handout / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Lipsurile îi îndeamnă pe soldații ruși să apeleze la cele mai primitive metode pentru a supraviețui pe fronturile din Ucraina. Imaginile cu vehicule „fortificate” cu bușteni și cuști metalice au devenit virale pe internet. Denumite „cuști anti-Javelin”, acestea ar avea rolul de a detona prematur rachetele, furnizate de SUA  ucrainenilor.  Experții militari spun că aceste cuști sunt ineficiente.

Cuștile ar putea fi utile împotriva rachetelor AG-7, cu o singură încărcătură explozivă, însă o astfel de improvizație împiedică folosirea mitralierei tancului.

Rușii ar fi „întărit” vehiculele militare cu lemn pentru a proteja motorul și partea frontală de armament.

Dimensiunea dezastrului pentru armata rusă în Ucraina

Serviciile secrete americane au crescut bilanțul estimat al pierderilor suferite de armata rusă în Ucraina. După aproape o lună de război, o bună parte din tehnica militară a fost distrusă și se speculează, neoficial că până la 7.000 de militari ruși au fost uciși.

Bilanțul conservator al pierderilor, cu peste 7.000 de morți de trupe rusești, este mai mare decât numărul de trupe americane ucise în 20 de ani în Irak și Afganistan la un loc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`