Implantul dentar Straumann® BLX – inovație, tehnologie, încredere. De ce implantul Straumann® BLX este soluția potrivită pentru tine

Implantul dentar Straumann® BLX – inovație, tehnologie, încredere. De ce implantul Straumann® BLX este soluția potrivită pentru tine
Implantul dentar Straumann® BLX – inovație, tehnologie, încredere. De ce implantul Straumann® BLX este soluția potrivită pentru tine

Implanturile dentare au devenit un standard în stomatologia ultimilor ani, fiind o soluție modernă de înlocuire a unuia sau mai multor dinți lipsă. Potrivit statisticilor OMS, 30% dintre locuitorii cu vârste între 65 și 74 de ani din 70 de țări se confruntă cu lipsa totală a dinților naturali. Însă, edentația parțială sau chiar totală poate afecta și adulții tineri (35-44 de ani).

Cum alegem însă implantul dentar potrivit pentru noi, care să ne ofere garanția unui rezultat stabil pe o perioadă lungă de timp și o rată de succes de 100% în ceea ce privește procesul de osteointegrare.

Dacă la începutul implantologiei, în anii 80, succesul unui implant era definit numai de rezultatul osteointegrării șurubului în țesutul osos, în prezent, un implant dentar trebuie să îndeplinească numeroase criterii pentru a fi considerat de calitate superioară:

  • osteointegrare rapidă, chiar și în situații clinice dificile
  • rata de succes de peste 95%
  • încărcare imediată, pentru reducerea perioadei de tratament
  • pierdere osoasă minimă
  • integrare estetică perfectă a lucrării protetice
  • soluții customizate în funcție de nevoile pacientului.

implant-straumann

De asemenea, este important să știm că, pentru a avea rezultatele scontate, un rol esențial îl are alegerea medicului stomatolog specialist în implantologie și a clinicii dentare. Pregătirea și experiența medicului dentist, ca de altfel și tehnologia digitală folosită și echipa multidisciplinară, sunt factori cheie ce fac diferența între succesul sau eșecul tratamentului.

Implanturile Straumann® – inovație și precizie elvețiană

Implanturile dentare create de compania elvețiană Straumann®, folosite în cadrul clinicilor DENT ESTET, sunt rezultatul a peste 35 de ani de cercetări științifice în stomatologie și reabilitare orală, cu scopul de a răspunde perfect nevoilor și preferințelor pacienților, dar și medicilor stomatologi din întreaga lume.

În prezent, grupul Straumann este unul dintre liderii globali în realizarea de sisteme de implanturi dentare, alături de compania americană Nobel Biocare®. Soluțiile de restaurare a zâmbetului oferite de către grupul elvețian sunt customizate astfel încât să corespundă nevoilor estetice și funcționale ale fiecărui pacient.

Bazându-se pe rezultatele a peste 700 de lucrări științifice, specialiștii Straumann au creat implanturi dentare biocompatibile cu organismul și, în același timp, capabile să se adapteze rapid în os, perioada necesară osteointegrării fiind redusă la jumătate, respectiv de la 6-8 săptămâni la 3-4 săptămâni.

Implantul dentar Straumann® BLX – viitorul implantologiei moderne

Progresul tehnologic și digitalizarea în domenii precum știința materialelor, nanotehnologia, mecanica și biomecanica, dar și descoperirile științifice făcute în cercetarea fenomenelor biologice au făcut posibilă crearea de implanturi care să ofere opțiuni pentru orice tip de tratament dentar.

Un astfel de implant dentar este Straumann® BLX, cel mai nou sistem creat de compania elvețiană, care reprezintă o combinație de succes între design-ul inovator, aliajul de înaltă performanță – Roxolid® și suprafața SLActive®.

Roxolid® este un aliaj din titan și zirconiu ce oferă o rezistență mai mare comparativ cu alte tipuri de implant. Implanturile realizate din acest material ajută la evitarea grefei osoase, creând astfel noi oportunități de tratament pentru persoanele care se confruntă cu o masă osoasă redusă sau chiar cu severă atrofie osoasă.

Suprafața SLActive® a revoluționat implantologia modernă, deoarece a redus perioada de osteointegrare și de vindecare a țesutului din jurul implantului de la 6-8 săptămâni la 3-4 săptămâni pentru majoritatea pacienților.

Cu ajutorul implantului BLX cu încărcare imediată, echipa de medici implantologi din cadrul DE Implant Division reușește să transforme în realitate cazuri ce păreau de neimaginat în urmă cu câțiva ani.

Avantajele implantului Straumann® BLX pentru pacient

Straumann® atinge noi bariere în implantologie prin crearea implanturilor BLX. Simplu, versatil și flexibil, implantul Straumann® BLX este un implant cu încărcare imediată, potrivit pentru toate tipurile de țesut osos și capabil să se adapteze oricărei situații clinice.

Încărcarea imediată presupune fixarea lucrării protetice provizorii într-un interval de 24 de ore de la inserarea șurubului în os și fixarea bontului protetic. Un avantaj major oferit de implanturile cu încărcare imediată este acela că pacientul nu trebuie să aștepte osteointegrarea acestuia pentru a se bucura de dinți estetici și funcționali.

Principale avantaje oferite de implantul Straumann® BLX pentru pacient sunt:

Stabilitate primară superioară. Unul dintre avantajele majore ale implantului Straumann® BLX este stabilitatea primară în toate tipurile de os, datorită design-ului unic, ce permite inserția rapidă și eficientă. Cercetătorii Straumann au ales un astfel de design pentru a garanta stabilitatea primară ideală și protejarea osului la momentul introducerii șurubului.

Încredere ridicată în rezultatele finale. Potrivit unor studii clinice, rata de succes a implanturilor Straumann este de 97% până la 100%. Astfel, studiile indică faptul că, la 10 ani după inserarea în os, aceste implanturi funcționează perfect în 97% până la 100% din cazuri.

Adaptabilitate pentru orice tip de țesut osos. Deoarece stimulează creșterea osoasă și osteointegrarea, acest tip de implant este potrivit și persoanelor în vârstă, care au o masă osoasă redusă, dar și pentru fumători și pacienți cu diabet, care se pot confrunta cu probleme de natură gingivală sau osoasă.

Predictibilitate și eficiență ridicate. Încărcarea imediată reprezintă unul dintre avantajele de bază ale implantului Straumann® BLX. Datorită acestei caracteristici, perioada de tratament este mult redusă, iar pacientul petrece mai puțin timp în scaunul medicului dentist.

Din acest motiv, Straumann® BLX este potrivit în protocoalele de reabilitare orală imediată, necesară acelor pacienți care se confruntă cu edentație totală sau parțială.

“În prezent, pacienții își doresc să vină la clinica stomotologică și să primească tratamente eficiente si imediate. Ei vor să plece din cabinet cu un zâmbet perfect, iar sistemul de implant Straumann® BLX a fost creat pentru a-i ajuta. Încărcarea imediată, precizia și stabilitatea sunt punctele forte care caracterizează acest implant. Datorită avantajelor pe care le oferă față de alte tipuri de implant dentar, implantul Straumann® BLX este alegerea perfectă pentru pacienții care vor să se bucure de rezultate rapide și de încredere”, spune Dr. Alexandru Georgescu, medic primar implantologie dentară și parodontologie în cadrul clinicilor stomatologice DENT ESTET și Doctor în Științe Medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:04 - Un cămin din Iași a organizat un concurs pentru studenți. Ce premiu pot câștiga cei care își decorează cel mai frumos camera
18:57 - Simona Spătaru (USR) a explicat cum ar putea să se fraudeze voturile la alegeri: „Și eu întrebam ce este suveica asta. Uite, a explicat un PSD-ist foarte clar”
18:51 - De ce îngăduie Dumnezeu suferința copiilor? IPS Teodosie: „E şi din cauza părinţilor. Fac păcate grele fără să se gândească la copii”
18:37 - Uleiul din ficat de cod: Soluția care a avut beneficii surprinzător de clare pentru sănătate, chiar dacă e din alt secol
18:29 - Cabral, martorul fenomenului uluitor de la malul mării. Prezentatorul TV a filmat totul: “Nu-mi dau seama cum” (VIDEO)
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)