Imagini șocante cu ce aruncă bucureștenii în canalizare: de la capete de porc și până la carcase de televizoare

Imagini șocante cu ce aruncă bucureștenii în canalizare: de la capete de porc și până la carcase de televizoare
Foto: Facebook Garda Naţională de Mediu

Garda Națională de Mediu a publicat în cursul zilei de marți imagini șocante cu deșeurile aruncate de bucureșteni în canalizare, urmărind să tragă un semnal de alarmă în rândul acestora.

Autoritățile își doresc mai multă responsabilitate în rândul locuitorilor din zonele limitrofe capitalei în ceea ce privește aruncarea deșeurilor în canalizare, notează ziare.com.

Instituția a precizat că staţia de epurare a apelor uzate de la Glina se confruntă cu o ”cantitate uriaşă” de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare, deşi nu ar trebui să ajungă niciodată acolo.

Ce aruncă bucureștenii în canalizare

”De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece (făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează) până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nici o problemă. Ridică un capac de canalizare şi ai aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată. Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiționat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal.

Numai că acest ”totul” are un preţ şi încă unul foarte mare. Avarii, disconfort şi poluarea mediului”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Bucureștenii trebuie să fie mai responsabili

Aurelian Păduraru, Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, a făcut un apel către cetățenii care locuiesc în București și zonele limitrofe capitalei să dea dovadă de responsabilitate atunci când folosesc canalizările şi să aibă grijă de această staţie de epurare şi aşa subdimensionată.

„Atunci când deșeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări.
Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi și nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre”, a precizat acesta.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`