Imagini impresionante cu un animal spectaculos într-o pădure din România. Ce au surprins camerele de monitorizare a faunei (VIDEO)

Imagini impresionante cu un animal spectaculos într-o pădure din România. Ce au surprins camerele de monitorizare a faunei (VIDEO)
Sursa foto: Captură video - Facebook - Romsilva

Un animal spectaculos a fost surprins într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Este vorba despre capre negre, care au fost filmate de camerele de monitorizare a faunei.

Capre negre, surprinse într-o pădure din România de camerele de monitoriare a faunei

Caprele negre au habitatul natural în zone stâncoase din Europa. Ele trăiesc în grupuri care pot ajunge chiar și la 30 de exemplare, iar camerele de monitorizare a faunei au surprins un exemplar superb într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, loc în care au la dispoziție hrană și adăpost.

„Caprele negre au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa, fiind perfect adaptate acestor zone. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde își procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos”, a scris Romsilva, pe Facebook.

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`