Imagini cu nava-şcoală ”Mircea” traversând canalul Corint pe furtună: „O manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă” (VIDEO)

Imagini cu nava-şcoală ”Mircea” traversând canalul Corint pe furtună: „O manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă” (VIDEO)
Sursa foto: Captură video - Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro / Facebook

Ministerul Apărării a publicat imagini cu nava-şcoală ”Mircea” care a tranzitat, pentru al doilea an consecutiv, canalul Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică. O furtună a făcut ca tranzitarea canalului să fie o manevră dificilă, dar și spectaculoasă.

Nava-școală „Mircea” a tranzitat din nou canalul Corint

„În după-amiaza zilei de 4 iulie, la câteva ore după plecarea din portul Pireu, nava-școală “Mircea” a tranzitat, pentru al doilea an consecutiv, canalul Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică.

Temperaturile caniculare din ultimele zile nu prevesteau “ruperea de nori” ce avea să facă tranzitarea canalului o manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă.

A plouat torențial cu descărcări electrice, vizibilitatea redusă și vântul făcând sarcina piloților din canalul Corint și a echipajului velierului una plină de provocări.

“Mircea” își continuă marșul de instrucție – cap compas Livorno, Italia, unde va acosta pe data de 10 iulie”, a transmis Ministerul Apărării, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`